Blog Erik de Zwart: ‘Charlie Sheen ondersteboven gelopen in Hong Kong’

Ik kom nog even terug op Arnold Schwarzenegger, over wie ik vorige week schreef. Zoals bekend heeft-ie een uitstekende neus voor film en politiek, maar ook aan zakelijk instinct ontbreekt het hem niet.

Hij was al miljonair voordat hij „I’ll be back” riep in de Terminator-films. Een van zijn investeringen was restaurantketen Planet Hollywood, waar hij samen met o.a. Sylvester Stallone, Bruce Willis en Demi Moore centjes in stak. In 1991 werd het eerste restaurant geopend en al snel waren er vestigingen over de hele wereld. In Hongkong, waar ik in ’94 na een lange reis met de Trans Siberië Express terechtkwam, liep ik in de net geopende plaatselijke vestiging Charlie Sheen nog ondersteboven.

Zelfs Amsterdam kreeg een eigen Planet Hollywood, maar dat was geen succes. Ik kan mij nog goed de opening herinneren. On-Nederlands. Het complete Rembrandtplein en de Reguliersbreestraat in de hoofdstad werden afgesloten voor alle verkeer, er stonden dranghekken en er was een rode loper van enkele honderden meters. Bruce Willis was een van de aanwezige acteurs en hij trad op met zijn band. Hij heeft zelfs één keer een hit gescoord in Nederland: Under the Boardwalk, nummer 7 in 1987.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*