Blog Erik de Zwart: ‘Bolland & Bolland’

Het allereerste tv-programma dat ik mocht presenteren was Veronica Vandaag in december 1980 vanuit een tot discotheek omgebouwde bioscoop.
 

Al snel werd dit omgedoopt tot Nederland Muziekland en dat programma hield het lang vol. Ongeveer tien jaar later werden wij uitgenodigd om een uitzending te maken in het pittoreske Alpendorpje Kirchberg. Met een grote luxe touringcar met slaapgelegenheid en loungebanken togen we richting de besneeuwde toppen. We hadden maar één cameraploeg, dus alle artiesten werden om de dag ingevlogen via München. Een behoorlijk ingewikkelde operatie! Niemand kon gelijk weer terug, dus ’s avonds werd er in gezellige cafés de nodige schnaps gedronken.

Ik kan mij herinneren dat er bij de opname van de Havenzangers in een chalet boven op de berg niet geringe hoeveelheden alcohol soldaat gemaakt werden. Hun single heette niet voor niets Ik Zie ’n Pils! Annie Schilder moest een hele middag in een arrenslee zitten en dat ging natuurlijk ook niet zonder de antivries, die manager Jaap Buys voor haar haalde. Ook de gebroeders Bolland waren van de partij. Gewapend met akoestische gitaren speelden zij bij de open haard op mijn speciale verzoek nog een keer hun nummer 11-hit uit 1972: Wait for the Sun.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*