Blog Erik de Zwart: “Als mijn oude baas, vriend en collega iets wil, dan gebeurt het gewoon”

Een hobby kan snel uit de hand lopen. 35 jaar geleden begon ik met de overname van een bescheiden hoeveelheid modeltreinen, nu staat de schuur en de zolder daarboven vol.

Lex Harding is ook verzamelaar. Hij vertelde laatst in een interview dat je bij een verzameling altijd moet focussen. Op bijvoorbeeld één onderwerp of stijl. Dat heb ik, gelukkig, ook gedaan: uitsluitend modellen van de Rhätische Bahn, een spoorbedrijf in het zuid-oosten van Zwitserland. Lex is twintig jaar geleden begonnen met het kopen van zeefdrukken van pop-art-artiesten zoals Andy Warhol. Dat is inmiddels een flinke stapel geworden! Zelfs bij hem thuis is er eigenlijk geen muur meer vrij om de werken op te hangen. Dus bedacht hij: ik ga een tentoonstelling inrichten.

En als mijn oude baas, vriend en collega iets wil, dan gebeurt het gewoon. Adam Curry deed een welkomstwoord, Jeroen Nieuwenhuize was met hem naar Parijs afgereisd om Debbie Harry, die met de band Blondie in 1978 op nummer 1 stond met Denis, te interviewen voor de opening en ga zo maar door. Ga er eens langs, de tentoonstelling is de hele zomer te zien in de kelder van de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*