Blog Agnes Dijker: ‘Real of UnREAL die trouwshow met Gordon?’

Sinds vorige week (3 juni) staat op NPO3 de Amerikaanse dramaserie UnREAL weer geprogrameerd voor het tweede seizoen. Een ‘must’ voor programmamakers, want of het nou echt is of unreal, de serie raakt de grenzen van wat geoorloofd is, en dat is heerlijk om naar te kijken. De serie startte in 2015 op de Amerikaanse zender Showtime. NPO3 kiest meer voor dit soort drama, want ook in de serie Empire (2016) gaat het over de macht en strategie in de Amerikaanse muziekindustrie.

In UnREAL start de productie van het 14-de seizoen van reality dating show Everlasting, met dit keer een zwarte bachelor (‘voetbalzwart’ noemt de producente het in de serie om de zenderbaas over te halen) en twee vrouwelijke producenten (Rachel Goldberg en haar baas Quinn King) die dit nieuwe seizoen zelf gaan produceren. Maar al in de eerste aflevering komt de vroegere (mannelijke) hoofdproducent Chet Wilton als herboren terug van een paleo-therapie in de jungle. En dan begint het spel van de macht, strategie en het aftroeven tussen de producenten achter de schermen, en tegelijk het spel van macht op het scherm tussen de vrouwelijke kandidaten. De kandidaten en de vrijgezel worden overigens allemaal gemanipuleerd door de producenten op de vloer om ze tegen elkaar op te zetten want tranen en conflicten zijn goed voor de kijkcijfers. En over lijken gaan ze in de serie; vorig seizoen liep een conflict zo hoog op dat een van de kandidaten van het dak sprong waarop producente Quinn dit keer de zenderbaas vraagt of er nu elke aflevering een dode moet vallen om de kijkcijfers te verhogen.

Vorige week werd ook bekend dat er een trouwshow met Gordon zal starten op RTL4. In vijf afleveringen van Gordon gaat trouwen zoeken vrienden, Gerard Joling en deskundigen naar een geschikte (maar onbekende) kandidaat om met Gordon in het huwelijk te treden in november in Zuid-Afrika. Het programma heeft iets weg van de RTL4 dating shows Wie wordt de man van Froukje? (2007) en Wie kiest Tatjana? (2011) en van Married at first sight (RTL4) waarin door deskundigen geselecteerde onbekenden eerst trouwen op televisie om elkaar daarna te leren kennen. Gordon zelf zegt in een interview van RTL-Boulevard dat hij iemand zoekt die ‘mij neemt zoals ik ben’, en Gerard Joling waarschuwt alvast dat bij Gordon ‘de verleidingen groot zijn en het vlees zwak’. Daarnaast wordt er geschreven dat in de promo voor de nieuwe dating show een beauty wordt gevraagd zich aan te melden die het ‘beest’ Gordon wil proberen te temmen. Deze bewoordingen klinken aardig in de richting van de drama serie UnREAL.

Van Gordon gaat trouwen zou het misschien niet zo gek zijn een docu-soap te maken van de productie achter de schermen. Ik kan me zo voorstellen dat dat in de sfeer komt van de fictie serie UnREAL, maar dan nu wel echt.

Agnes Dijker is werkzaam bij KlapperCom Consultancy

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*