Staatsgeheim is snelst groeiende podcast van Nederland

De nieuwe podcastserie Staatsgeheim (Topcast Media) heeft een week na de lancering bijna 40 duizend downloads. Al enkele dagen staat de podcastserie op #1 trending podcast op Spotify. De podcast staat op nummer 1 in de iTunes podcastcategorieën ‘True Crime’ en ‘Maatschappij & Cultuur’

Staatsgeheim is een vierdelig audiodrama gebaseerd op een scenario van Harm Duco Schut (Toneelacademie Maastricht, Internationaal Theater Amsterdam) en Loek Hennipman (HKU) en is geproduceerd door podcastlabel Topcast Media. De cast van Staatsgeheim bestaat naast beide bedenkers uit een mix van zwaargewichten en acteertalenten, waaronder Sigrid ten Napel (Penoza, Overspel, Prins), Gijs Scholten van Aschat (Hoogvliegers, Tirza, De Vloer Op), Jacqueline Blom (Penoza, Loenatik, ANNE+) en Yannick Jozefzoon (Baantjer: Het Begin, Tom Adelaar, De Buitendienst). Daarnaast is ook Erik de Zwart in de podcast te horen.

De serie draait om de 25-jarige student Max Monnikenberg (Harm Duco Schut) die op initiatief van Sara Bartók (Sigrid ten Napel) meedoet aan de opnames van een commercieel podcastexperiment waarvoor hij drie weken de wildernis wordt ingestuurd. De luisteraar maakt van dichtbij mee hoe een, op het eerste gezicht, onschuldig experiment volledig ontspoort en hoe Max onderdeel wordt van een beangstigend complot om de werkelijke aanleiding van het experiment te verhullen. In Staatsgeheim worden op originele wijze belangrijke thema’s als misinformatie en complotdenken aangesneden, aan de hand van een indringende luisterervaring.

De vierdelige podcastserie is een Topcast Original podcast en is te beluisteren via alle bekende podcast-apps. De komende drie weken verschijnt er iedere week een nieuwe aflevering.

Makers over Staatsgeheim
Harm Duco Schut en Loek Hennipman: “Het uitbreken van de coronapandemie, de getroffen maatregelen en het sentiment dat dit losmaakte in de samenleving hebben veel indruk op ons gemaakt. “De vrijheid van de één mag niet ten koste gaan van de gezondheid van de ander”, zei Mark Rutte toen Nederland voor het eerst in lockdown ging. Het deed ons denken aan het trolleyprobleem, een ethisch dilemma: mag het leven van één persoon worden opgeofferd als daarmee het welzijn van de groep is veiliggesteld?”

Over Topcast Media
Topcast Media is een nieuw productiehuis, label en netwerk voor podcasts en on-demand audio. Initiatiefnemers zijn Stan Steeghs, Freek Heinen. Jan-Willem van Engelen. In samenwerking met vooraanstaande en talentvolle makers wil Topcast het Nederlandse audiolandschap transformeren. Staatsgeheim is de eerste Topcast Original release.

Spreekbuis.nl interviewde dit najaar Topcast Media over hun plannen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*