Bijeenkomst over vernieuwende journalistiek

Hoe kunnen nieuwe, digitale initiatieven de journalistiek redden? Beeld en Geluid, ECP en Mediawijzer.net organiseren samen een bijeenkomst met inspirerende sprekers en debat over de betrouwbaarheid van nieuws(media) en de journalistiek in tijden van nepnieuws en filterbubbels.

Ruurd Oosterwoud, de oprichter van DROG, voert een zaalexperiment uit en geeft daarmee een unieke blik op het maken en verspreiden van nepnieuws.

Een bezoek aan de tentoonstelling Nieuws of Nonsens: #demediamindfuck is onderdeel van het programma.

Sprekers zijn: Lara Ankersmit (NOS), Geesje van Haren (Eindredacteur Small Stream Media), Krijn Soeteman (wetenschapsjournalist en blockchainkenner), Leon Heuts (hoofdredacteur Filosofie Magazine) en Albertine Piels (Oprichter van Hackastory).

Programma
13:30 – Inloop (ontvangst met koffie/thee in het Atrium)
14:00 – Zaalprogramma
17:00 – Bezoek tentoonstelling en borrel
18:30 – Einde

AANMELDEN KAN HIER

Over Mediawijzer.net
Mediawijzer.net is het landelijk netwerk en expertisecentrum voor mediawijsheid. Het doel van Mediawijzer.net is om alle kinderen en jongeren in Nederland in staat te stellen mediawijs te leven, door samen met een sterk netwerk van organisaties initiatieven te ontplooien gericht op het onderwijs, ouders/opvoeders en de jeugd zelf. Binnen Mediawijzer.net is Beeld en Geluid het nationaal clubhuis mediawijsheid. Als zodanig is het dé plek waar de aangesloten organisaties elkaar treffen op evenementen, expertmeetings en bijeenkomsten die in het teken staan van verbinden, versterken en inspireren.

Over ECP
ECP | Platform voor de InformatieSamenleving is een onafhankelijk en neutraal platform waar overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties samenwerken en kennis uitwisselen over de impact op en verantwoorde toepassing van nieuwe technologieën in de Nederlandse samenleving.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*