Bij de publieke omroepen verdienen mannen meer dan vrouwen

Mannen in de top van de publieke omroepen verdienen meer dan hun vrouwelijke collega’s. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Mannelijke medewerkers in de hogere loonschalen krijgen 5 tot 6% meer betaald dan vrouwen.

Het onderzoek werd al in november gedaan, maar is nu pas naar buiten gebracht. In totaal is ruim driekwart van het personeel in de cijfers meegenomen. Volgens NPO hebben niet alle omroepen informatie aangeleverd vanwege privacyredenen.

NPO: ‘We zijn blij dat we beter scoren dan het landelijk gemiddelde, maar in de hoogste klassen is er nog wel een beloningsverschil van 5% en 6% ten nadele van vrouwen. Ook zijn mannen verhoudingsgewijs meer vertegenwoordigd in de hogere klassen dan vrouwen. Dat betekent dat er nog werk aan de winkel is. Ons streven is om zowel de ongelijkheid in beloning als de ongelijke vertegenwoordiging van mannen en vrouwen in alle salarisklassen tot 0 terug te dringen. Vrouwen zullen daartoe meer ruimte moeten krijgen om door te stromen naar hogere salarisklassen.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*