Betaalde versie van Youtube komt niet van de grond

Deze zomer werd Youtube Premium in Nederland geïntroduceerd. Voor 12 euro per maand krijgt de gebruiker toegang tot YouTube Originals, Youtube Music en hebben alle video’s geen reclame pre-rolls meer. Deze formule wordt nu echter grotendeels verlaten en vervangen door een ondersteuning met reclame. Volgens bronnen heeft YouTube Premium niet de verhoopte inkomsten opgeleverd.

Een groot deel van de bibliotheek van de YouTube Originals, waaronder films en tv-series, wordt vanaf volgend jaar gratis inclusief reclame aangeboden. De Amerikaanse nieuwssite The Verge meldt dat YouTube zijn budget voor de productie van originele content zou willen verlagen.

Volgens bronnen is ‘reclamevrij kijken’ toch niet voldoende om betalende abonnees te treden. Daarnaast wordt er met de komst van onder andere Apple en Disney een enorme concurrentiestrijd op het gebied van SVOD verwacht, waarbij Youtube haar content liever gratis via een AVOD-modeld wil aanbieden. Adverteerders zouden volgens interne bronnen voor grotere inkomsten kunnen zorgen dan abonnees. Details over het huidige aantal Youtube Premium-gebruikers zijn niet bekend gemaakt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*