Beste Vrienden: BN’ers strijden voor hun vriendschap

In het nieuwe programma Beste Vrienden (28 november, 20.30 uur, NPO 3) draait alles om de vriendschap tussen twee bekende Nederlanders. Oprechte vriendschap die voor het grote publiek vaak verborgen is gebleven. In iedere aflevering reist Klaas van Kruistum met twee duo’s die al jaren hechte vrienden zijn naar een prachtige Europese bestemming, waar ze tegenover elkaar komen te staan in drie spelonderdelen. Samenwerking, vertrouwen en kennis van elkaar zijn onderdeel van de strijd om de eretitel Beste Vrienden. Wat volgt is een ware viering van vriendschap.

In de eerste aflevering gaan cabaretiers Carolien Borgers en Eva Crutzen de strijd aan met de stand-up comedians Nabil Aloued Ayad en Rayen Panday. Ze reizen naar Dalmatië in Kroatië. De laatste jaren is deze regio vooral bekend geworden als idyllisch decor van de hitserie Game of Thrones, nu is dit het strijdtoneel van Beste Vrienden. Zo moeten ze in de stad Trogir Dalmatiërs opsporen en nemen ze met locals een filmscène op bij de vermaarde Krka watervallen. De laatste, ultieme test leidt de duo’s door de haven en de Middeleeuwse stad Sibenik aan de Adriatische kust. Het vriendenkoppel dat Klaas als eerste in het Kasteel van Sint Michaël weet te bereiken mag zich Beste Vrienden noemen.

In de rest van de serie maken de volgende bekende Beste Vrienden hun opwachting: Actrices Jelka van Houten en Birgit Schuurman reizen samen met vrienden Rick Brandsteder en olympisch hockeyer Taeke Taekema naar de Spaanse stad van de sinaasappels: Valencia. Politiewoordvoerder Ellie Lust gaat samen met haar maatje 3FM DJ Annemieke Schollaardt naar het vulkanische eiland Lanzarote en strijdt hier tegen actrice Liza Sips en haar beste vriend stylist Bastiaan van Schaik. Regisseur en actrice Sanne Vogel komt met haar soulmate acteur Noah Valentijn terecht in de hak van Italië, Puglia. Daar nemen ze het op tegen Dokter Tinus-ster actrice Jennifer Hofman en haar bierbuddy: Penoza-badguy Loek Peters. Het historische eiland Malta wordt op zijn kop gezet door mode ontwerper Janice en zijn vriendin Miss Nederland Jessie Jazz. Zij gooien alles van hun vriendschap in de strijd om acteur Patrick Martens en presentatrice Vivienne van den Assem te verslaan. En in Porto strijden acteurs: Anne-Marie Jung en Rop Verheijen versus Pip Pellens en Gaby Blaaser.

Beste Vrienden vanaf maandag 28 november om 20.30 uur te zien bij de KRO-NCRV op NPO 3.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*