Bestaat de zomerstop nog in omroepland?

In de zomermaanden kijken Nederlanders aanzienlijk minder televisie dan in de wintermaanden. Uit gegevens van de Stichting KijkOnderzoek blijkt dat het aantal kijkers in de zomer vaak met ongeveer 20-30% daalt vergeleken met de winter. Dit komt doordat mensen in de zomer meer buitenactiviteiten ondernemen en minder tijd binnen doorbrengen. Bovendien zijn er in de zomer minder nieuwe programma’s en series op televisie, waardoor het kijkgedrag afneemt​

Anno 2024 bestaat er nog steeds een zomerstop op televisie, vooral voor populaire programma’s. “Goede Tijden, Slechte Tijden” bijvoorbeeld, ging op 30 mei 2024 met een zomercliffhanger de zomerstop in en keert pas op 26 augustus terug op RTL 4​. Ook “Vandaag Inside” heeft een zomerstop en wordt vervangen door “De Oranjezomer”, gepresenteerd door Hélène Hendriks, van 20 mei tot 13 juni​.. Ondanks deze stops blijven andere programma’s en vervangers zoals “Ik Weet Er Alles Van” van Ruben Nicolai actief tijdens de zomermaanden​.

Met de komst van online streamingdiensten blijft er echter wel een constante mogelijkheid om favoriete programma’s te volgen, wat een deel van het verlies aan traditionele kijkers compenseert​.

Bron: (Stichting KijkOnderzoek)​​

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*