BES-eilanden kunnen niet de Olympische Spelen live via NPO bekijken

De rechthebbende van de Olympische Spelen heeft NPO uitsluitend de rechten verleend voor Nederland. Om deze reden is gedurende de periode dat de Olympische Spelen in Tokyo gehouden worden (vrijdag 23 juli t/m zondag 8 augustus 2021) de NPO 1-livestream op de BES-eilanden niet te zien via NPO Start. Alle NPO 1-programma’s, buiten de verslagen van de Olympische Spelen, zijn wel na lineaire uitzending on demand terug te kijken via NPO Start.

8 Comments

 1. Wie heeft dan de rechter op de BES eilanden?
  Als njemand die heeft dan js dat slecht geregeld door de NPO.
  Un het algemeen, wanneer gaat we hier eens bedenken dat Nederland groter js dan het Euro deel.

 2. Het is niet meer of minder dan het pesten van zo’n 26 duizend mensen (dus niet eens kijkers) omdat het kan. Of de NPO hier wat aan kan doen? Dit is volgens mij de eerste spelen waar alle rechten bij Discovery/Eurosport liggen. De NPO heeft een sublicentie bij deze mediagroep. Het is triest om te moeten constateren dat de NPO niet in staat is om professionele onderhandelingen te voeren om een juiste sublicentie te verkrijgen. Mijn vermoeden is dat ze dit stukje Nederland “vergeten” zijn bij de contractafspraken. Het zegt vooral heel veel over de kundigheid van de NPO.

  • Een beetje ouderwets, die reacties. We hebben hier op Bonaire allemaal VPN waarmee we die tracering van je locatie omzeilen. Dus VPN aan en kijken maar. Iets anders is ‘t bijvoorbeeld bij Netflix. Daar zien ze dat je VPN gebruikt en blokkeren bijvoorbeeld de geweldige Scandinavische series van productiehuis Lumiere. Heb mijn abonnement maar opgezegd want er zijn tal van aanbieders die je voor een prik naar de hele wereld laten kijken🌴🤪🌴

 3. Ik vraag me af hoe andere eilanden als Aruba en Curaçao naar de spelen kijken – of niet. Voor kleine TV stations als TeleAruba en TeleCuracao is het geen doen om te onderhandelen met grote bedrijven als Discovery. Of ze nemen het “gewoon” over……

  Het pleidooi is dus eigenlijk dat kleine (ei)landjes gewoon zonder meer, zonder kosten, dit soort grote evenementen over kunnen nemen, kortom dat ze gevrijwaard worden van de rechten.

  In de jaren 60 toen ik op Aruba was kregen ze de grote Amerikaanse series – op 16 mm film – voor bijna niks. Al was het als 1 vd laatsten. De hele programmering bestond daar dan ook zo ongeveer uit.
  Grote evenementen waren er niet te zien, geen verbindingen.
  (Ik kan me totaal niet herinneren of ze dan wel via Venezuela, Radio Caracas TV, te zien waren. RCTV was goed te ontvangen op kan. 10)

 4. De BES eilanden (Bonaire, Saba en Sint Eustatius, ik moest het even opzoeken….) horen gewoon bij Nederland. De Nederlandse wetten zijn daar van toepassing. De inwoners stemmen mee voor de Tweede Kamer en zelfs voor het EU parlement. Daarmee zijn ze niet anders dan de TVTAS eilanden.
  Dus er klopt iets niet in dit bericht. Als rechten voor Nederland zijn gekocht dan zijn ze ook geldig voor de BES eilanden

 5. Niet alle Ned wetten zijn van toepassing op de BES eilanden. Zo zijn de sociale voorzieningen anders en ook omroep is behoorlijk verschillend.

  Het gaat hier kennelijk om de Internet stream van de NPO die voor de BES eilanden wordt geblokkeerd.
  Hoe de rechten voor de eilanden zijn geregeld weet ik niet, if at all.

  De NPO had het als service voor de BES de rechtenkwestie onder haar hoede kunnen nemen, inclusief voor eigen stream service.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*