Ben Liebrand wil radiozender tegen dementie

DJ Ben Liebrand werd bekend door zijn Grand Mixes en radioprogramma’s op Radio Veronica. Nu zet hij zich in voor het opzetten van een radiostation voor ouderen met dementie en de ziekte van Alzheimer.

Ben Liebrand: ‘Ik wil een app die de favoriete muziek uit de jeugd van je ouders op bepaalde momenten op de dag afspeelt. Door jou als zoon of dochter in te stellen. Ik zoek dus een ontwikkelaar die dat voor IOS en/of Android kan maken. Ik zoek dus ook muziek uit de jaren ’30, ’40 en ’50, Nederlands talig en Engels, om te kijken of er al een rechtenvrije selectie muziek aanwezig kan zijn in de app.’

‘Momenten dat je je ouders weer even terug hebt uit de nare mist die Alzheimer of Dementie over hun geheugen legt. We gaan dit dus samen helemaal voor nop doen. Een ontwikkelaar, wiens ouders getroffen zijn, hoef ik verder niets meer uit te leggen… In-app purchases? Ja, als donatie naar Alzheimer en Dementie fondsen. Wat nog meer? Oude iPads/tablets beschikbaar stellen voor je ouders of zorginstellingen. Muziekrechten? Kijken wat er vrij is en verder zal de app gevuld kunnen worden door muziek die aangeschaft door de kinderen.’, aldus Liebrand.

Vrijwilligers en mensen met oud-materiaal kunnen met Ben Liebrand contact opnemen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*