3FM start nieuw programma op Youtube

KNOW SHIT is een wekelijks programma op het Youtube-kanaal van 3FM.

Onder andere Rens Polman, Linda de Munck en Cesar Majorana gaan elke week voor 3FM Tussenuur (Human) op pad om prangende vragen van jongeren te beantwoorden in een nieuw YouTube-format.

‘Omdat je wil weten hoe het echt zit.’ Dat is de pay-off van KNOW SHIT, het nieuwe online format van Tussenuur, het jongerenplatform van Human op NPO 3FM dat zich vooral richt op scholieren en studenten. Voor KNOW SHIT werkt 3FM Tussenuur samen met vijf influencers die de video’s beurtelings presenteren: Joram Kaat (3FM, BEAM, Club Hub), Rens Polman (Drugslab, Rauwkost, Lieve Bertha), Linda de Munck (van het gelijknamige YouTube-kanaal, Rauwkost), Cesar Majorana (Club Hub, VPRO) en Felicia Curlingford (AT5, This Is Angelique).

Elke week gaat de presentator met een jongere op zoek naar het antwoord op een niet eenduidig te beantwoorden vraag. Denk aan vragen als: Hoe gaat de politie om met etnisch profileren? Waarom is een fan geobsedeerd door zijn of haar idool? Waarom wordt de THC-olie van mijn moeder niet vergoed door de verzekering?

De vragen worden gesteld vanuit de Tussenuur Community. Dit is een steeds groter wordende groep jongeren, die geïnteresseerd is in de wereld om zich heen en die zich druk maakt om ongelijkheid, vooroordelen en de toekomst. Elke vragensteller heeft persoonlijke ervaring of relatie tot de vraag. In de video wordt de vraag eerst behandeld met leeftijdsgenoten op straat of op school, daarna gaan presentator en vragensteller met experts op pad. Denk bijvoorbeeld aan ervaringsdeskundigen, maar ook aan experts die in praktijk laten zien hoe het zit. Een antwoord op een vraag kan een helder, gesloten antwoord zijn of een open antwoord. Het laatste zal het geval zijn bij meer filosofische vragen. De video zal dan ook meer met een boodschap eindigen als: ‘Wat vind jij ervan?’

Donderdag 21 september verscheen de eerste aflevering van KNOW SHIT op het YouTube-kanaal van 3FM Tussenuur. Joram Kaat probeert samen samen met Darshan Boerema, een 18-jarige mbo-student uit Heerenveen antwoord te vinden op de vraag: Waarom pesten pesters? Dit ook in het kader van de landelijke Week tegen Pesten. In de aflevering van donderdag 28 september onderzoekt Linda de Munck samen met het 16-jarige transmeisje Dante uit Den Haag waarom wachtlijsten in de transgenderzorg zo lang zijn.

Over 3FM Tussenuur
Sinds oktober 2016 treedt Tussenuur op NPO 3FM in contact met jongeren tussen grofweg 14 en 24 jaar om de maatschappelijke dimensie van 3FM te versterken. Tussenuur legt het accent op een aantal terugkerende thema’s, al dan niet in themaweken, waarbij te denken valt aan vrijheid van meningsuiting, #OPENUP, eenzaamheid, racisme en vooroordelen, toekomst, mediawijsheid, LHBTQ-rechten en seksuele voorlichting. Via Tussenuur Slam laat 3FM Tussenuur jongeren kennismaken met de kunstvorm Spoken Word.

Met KNOW SHIT, een wekelijkse podcast, de Tussenuur Community, influencers, samenwerkingen met andere jongerenmerken als NPO 3, FunX, Club Hub en NOS Stories speelt 3FM Tussenuur in op de leefwereld van scholieren en studenten en agendeert maatschappelijke thema’s.

Elke donderdag verschijnt een nieuwe video van KNOW SHIT op http://youtube.com/3fmtussenuur

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*