Bekendmaking 3voor12 Award

Het beste Nederlandse album van de afgelopen 12 maanden krijgt de 3voor12 Award. Een twaalfkoppige jury bestaande uit muzikanten, professionals uit de muziekindustrie, 3voor12-luisteraars en liefhebbers heeft zich gebogen over een longlist van twaalf genomineerden en heeft daar zes favorieten uit gekozen. Wie wordt op 5 oktober door de jury uitgeroepen tot maker van de beste Nederlandse plaat?

De prijs voor het beste Nederlandse album van de afgelopen 12 maanden wordt donderdagavond 5 oktober uitgereikt. In een speciale uitzending van 3voor12 Radio, vanuit de Gibson Room in de A’DAM Toren, wordt het laatste juryberaad belegd en maken de juryleden hun definitieve keuze. De uitslag wordt daarna live bekend gemaakt in de uitzending. Het is de veertiende keer dat deze muziekprijs wordt uitgereikt.

Presentatie: Roosmarijn Reijmer.

Genomineerden
Op de shortlist staan:
Kim JanssenCousins (Caroline/Snowstar)
KlangstofClose Eyes To Exit (Warner/Mind Of A Genius)
Ronnie FlexRemi (Universal/Top Notch)
SevdalizaIson (Eigen Beheer)
The HomesickYouth Hunt (Subroutine)
Thomas AzierRouge (Universal/Virgin)

Jury
De jury bestaat dit jaar uit de volgende leden: muzikanten Sharon Kovacs,
Esperanza Denswil
(Pink Oculus), Jairzinho (rapper / Rotterdam Airlines) en Rocco Hueting (De Staat). Professionals: Eva Koreman (3FM), Angelo Diop / (Rotjoch 101 Barz), Robert van Gijssel (Volkskrant), Jessica van Amerongen (De Wereld Draait Door) en publieksjuryleden Bibi Water, Martin Klomp, Joris Talens en Simone van Hugten.

Bekendmaking 3voor12 Award tijdens 3voor12 Radio
​donderdag 5 oktober 21.00 – 00.00u op 3FM

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*