Beeld en Geluidsessie over nieuwsplatform De Speld

Altijd al willen weten hoe De Speld te werk gaat? Jochem van den Berg, hoofdredacteur van dit satirische nieuwsplatform, geeft een hele gekke lezing over de manier waarop koppen als ‘Armoede steeds eerlijker verdeeld’ en ‘Dingen aan de hand in, waarschijnlijk, Egypte’ tot stand komen.

Met de lezing gaat Van den Berg in op de rol van satirisch nieuws in een tijd waarin alles wordt uitvergroot in de media en nieuws soms absurder lijkt dan ooit. Sinds 2007 is De Speld ‘uw vaste prik voor betrouwbaar nieuws’. Via sociale kanalen, een eigen website en de Volkskrant bereiken de satirische nieuwsberichten van het platform dagelijks honderdduizenden Nederlanders. De Speld laat als geen ander zien hoe nieuws gemaakt en geframed wordt. Hoofdredacteur en bedenker Jochem van den Berg zal tijdens zijn Nieuws of Nonsens-expertlezing uitleggen hoe de redactie van De Speld te werk gaat, aan de hand van hilarische voorbeelden.

In het kader van de tentoonstelling Nieuws of Nonsens: #demediamindfuck programmeert Beeld en Geluid maandelijks een expertlezing van een uur, waarin een gerenommeerde (onderzoeks)journalist de werking van de journalistiek en nieuwsmedia analyseert. Of je nu gewoon meer wil weten over de werking van nieuws of dat het je dagelijkse werk is: als je verdieping zoekt zijn deze lezingen voor jou.

Elke journalist zoomt in op zijn of haar eigen onderzoeksgebied, waardoor er binnen de reeks een overzicht ontstaat van verschillende journalistieke thema’s, zoals misdaad, politiek, klimaat of oorlogsverslaggeving. Ze illustreren hun verhaal met actuele en historische videofragmenten uit de mediacollectie van Beeld en Geluid.

De lezing is gratis voor studenten van journalistieke opleidingen op vertoon van studentenkaart. Studenten bezoeken het museum en de tentoonstelling Nieuws of Nonsens: #demediamindfuck tegen een gereduceerd tarief.

Toegang voor de lezing is inbegrepen bij je toegangskaartje voor Beeld en Geluid, en gratis op vertoon van Museumkaart of BankGiro Loterij-VIP KAART.

Zondag 21 januari | 13.00 – 14.00 uur

Bestel hier tickets.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*