Beeld en Geluid wil testlab op stationsplein Mediastad

Directie museum ziet oproep voor reuring op plein als mooie kans

Beeld en Geluid doet graag mee om reuring te brengen op het tijdelijk Stationsplein in Hilversum. In aanloop naar de rigoureuze verbouwing en tijdens de tijdelijke sluiting van het museum op het Mediapark in 2021 biedt het plein volgens de directie een mooie kans om alvast elementen en onderdelen van het nieuwe museum uit te testen op het publiek. 

,,Zo blijven we ook goed zichtbaar in Hilversum tijdens de verbouwing straks”, zegt directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer van Beeld en Geluid. De gemeente Hilversum liet deze week weten dat het nu nog kale Stationsplein de komende jaren zeker geen slapend bestaan gaat leiden. De verwachting is dat er pas eind 2021 echt begonnen wordt met de definitieve bebouwing van het hele Stationsgebied. Volgens wethouder Wimar Jaeger moet er de komende jaren behoorlijk wat reuring komen als je het station uitloopt en de stad binnenkomt. 

Gedacht wordt aan een levendig ’dorpje’ met horeca, bedrijfjes en ateliers en een terrein voor kortdurende evenementen. Iedereen met leuke plannen wordt opgeroepen om die voor te leggen. Ze moeten bijdragen aan de positionering van Hilversum als Mediastad. En daar scoort Beeld en Geluid meteen punten.

Living lab

,,Ontzettend fijn dat de gemeente op zoek is naar reuring daar. Het is voor ons de perfecte plek om dingen voor het nieuwe museum alvast uit te proberen. Een soort living lab. Waar we dan aan denken? We hebben op plein voor station al een keer in samenwerking met Dropstuff dat bij ons in huis zit, van het beeldscherm op het plein een spelcomputer gemaakt. Konden mensen met hele grote joysticks spelletjes op het scherm spelen. Nu het plein licht en lucht heeft komen die activiteiten veel beter tot hun recht”, voorspelt de directeur van Beeld en Geluid. Over de precieze invulling van de aanwezigheid op het Stationsplein wordt de komende tijd verder nagedacht. Ook op de Kerkbrink wil Beeld en Geluid haar gezicht laten zien. Samen met gemeente, bibliotheek en Museum Hilversum worden plannen gemaakt om daar een media/cultuu

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*