Beeld en Geluid ook dit jaar kidsproof

Welgeteld 44 musea, waaronder Beeld en Geluid, mogen zich dit jaar Kidsproof noemen. Dit maakte de Museumvereniging bekend in Beeld en Geluid.

In totaal werden de Nederlandse musea ruim 8.000 keer gekeurd door de Museuminspecteurs (kinderen t/m 12 jaar). Het Reddingsmuseum in Den Helder kreeg de award voor hét Kidsproof Museum 2018 uit handen van kersverse Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ingrid van Engelshoven.

Lente uit Enschede kreeg uit handen van minister Van Engelshoven de prijs ‘Museuminspecteur van het jaar’. Zij heeft deze titel verdiend door haar vele en kwalitatieve inspecties waarvoor ze veel stemmen kreeg op museumkids.nl. Met deze uitreiking is ook meteen het 7e inspectieseizoen van start gegaan.

Minister Ingrid van Engelshoven reikte ook de Museumeducatie Prijs uit, aan Naturalis met het ‘Verwonderpaspoort’. Daarnaast ontving de Kunsthal Rotterdam een aanmoedigingsprijs voor ‘Kijk ze Kijken’. Deze prijzen zetten samenwerkingen tussen scholen en musea in de schijnwerpers. Musea bieden een rijke, verrassende en inspirerende omgeving om te leren. Scholen kunnen musea helpen om nieuw publiek te bereiken en te interesseren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*