BBC wil sterker met andere omroepen samenwerken

De BBC dringt aan op sterkere allianties tussen publieke omroepen in heel Europa als onderdeel van de strijd met streamingdiensten zoals Netflix en Amazon Prime, zo meldt The Times.  

De krant weet te melden dat de BBC in gesprek is om zijn commerciële partnerschappen uit te breiden met tegenhangers op het vasteland van Europa op gebieden zoals de productie van programma’s. BBC-directeur-generaal Lord Hall is onlangs benoemd tot president van de European Broadcasting Union (EBU), die 117 publieke omroepen uit het hele continent vertegenwoordigt. 

De samenwerking kan ertoe leiden dat meer Europese inhoud beschikbaar wordt gemaakt op het BBC iPlayer-platform. De BBC is zich volgens anonieme bronnen ook aan het voorbereiden op een No-Deal Brexit, melddede Irish Times. De BBC is ook in Ierland en Nederland te zien, maar die licenties zijn onzeker geworden.

BBC wil iPlayer vernieuwen

De BBC heeft een openbare consultatie gelanceerd over het verbeteren van de beschikbaarheid van programma’s op iPlayer. De omroep wil mee met de ontwikkelingen op de VoD-markt en stelt voor dat programma’s worden aangeboden op iPlayer gedurende ten minste 12 maanden na de eerste uitzending. Daarnaast moet er meer content komen uit het BBC-archief; waaronder ook ‘boxsets’, een bepaalde serie met alle complete seizoenen.

Platform

De BBC verwacht dat die veranderingen aansluiten op de verwachtingen van het publiek, vooral jonge kijkers, die verwachten dat programma’s beschikbaar zijn voor meer dan de 30 dagen die momenteel zijn toegestaan. De veranderingen zullen iPlayer ook helpen concurreren met de Amerikaanse streamingplatforms zoals Amazon Prime Video en Netflix, evenals Britse services zoals Now TV, UKTV Play, ITV Hub, All4 en My5. Al deze platforms kunnen hun inhoud veel langer beschikbaar maken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*