Bart Jan Cune (3FM) ook naar 538

3FM-nieuwslezer heeft zojuist via social media bekend gemaakt per 1 oktober over te stappen naar Radio 538. Zijn collega’s Coen en Sander starten een maand eerder. 

Onderstaande heeft hij op zijn facebook geplaatst: 

 

Bye 3FM, hallo 538!

Wat een gekke dag. Na maanden van gesprekken heb ik vanochtend mijn collega’s verteld dat ik de NOS en 3FM verlaat en op 1 oktober aan de slag ga als hoofdredacteur van het nieuws op Radio 538! Een unieke kans waar ik met de absolute toplezers die er al zitten aan de slag mag om het bulletin naar een nog hoger niveau te tillen. Er is al de feed van het ANP natuurlijk en binnen de mediagroep van 538 is veel interessante content te vinden die ik wil ontsluiten om hét bulletin van de Nederlandse radio te gaan maken. Ook ik begon ooit als klein jongetje op een zolder achter een mengpaneeltje en een microfoon. Waar anderen de top 40 nadeden speelde ik Journaaltje en nog steeds ligt mijn radiohart bij het nieuws. De snelheid van het medium, de impact van het geluid van de rauwe quote, de beelden die je hoopt te creëren in de hoofden. Alles. Vooral ook de combinatie met alle socials maakt dat radio meer “leeft” dan ooit. Vorig jaar stond in het teken van het zoeken naar een nieuwe vorm voor het NOS op 3 nieuws op 3FM. Een proces waar ik ontzettend veel lol uit heb gehaald en op minitieuze wijze bezig kon zijn met mijn grote liefde; radio, met ritme, met het verhaal, de techniek en ook politiek achter de uitzending en het totale geluid. De afgelopen zeven jaar waren als een rollercoaster. Wat heb ik bijzondere dingen mogen meemaken! Met nadruk op mogen, want het was een absoluut voorrecht om samen met de toppers van de NOS op 3 redactie het nieuws te mogen brengen en steeds weer te zoeken naar de beste manieren om complexe verhalen inzichtelijk te maken. En trots op de kracht van 3FM waar ik veel geleerd heb van vakmannen als Giel, Michiel, Paul, Gerard en natuurlijk mijn vriendjes Coen en Sander. Van die laatste twee kom ik kennelijk niet meer af wink-emoticon al zal ik in de basis niet bij hen in de show gaan lezen. Ik ben straks zeker nog te horen op zender, een paar uur per dag en daarbuiten druk bezig om een mooi nieuwsmerk op te zetten waar ik hopelijk ook ruimte kan creëren voor nieuw nieuwstalent, of het nu gaat om redactie of presentatie….

Jullie horen van mij!!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*