Barend van Deelen: “Ik kwam niet vooruit. Ik werd steeds gefrustreerder”

Barend van Deelen in ‘De Broadcast’ zei 2 x nee tegen ‘Slam’ uit Loyaliteit

538 DJ Barend van Deelen heeft zich naar eigen zeggen “nooit thuis gevoeld” bij zijn voormalige werkgever, radiostation 3FM. Dit zegt hij in een nieuwe aflevering van ‘De Broadcast‘. Barend vertelt tegen podcast hosts Patrick en Peter hierover “heel veel geleerd, heel veel uren gemaakt. Altijd goed begeleid. Maar nooit thuis gevoeld achteraf bekeken, ik ben daar voor mijn gevoel niet geslaagd”.

Bijna ochtendshow op Slam
Barend heeft 2 x een transfer afgehouden en bleef loyaal aan zijn radiomaatje Wijnand Speelman waarmee hij toen nog bij 3FM een duo vormde “Ik kwam niet vooruit. Ik werd steeds gefrustreerder. Toen belde op een gegeven moment Menno de Boer en hij zei Lex Gaarthuis gaat weg uit de ochtend van Slam. Jij wordt onze nieuwe man, dit is je deal. Maar ik was loyaal aan Wijnand, en Wijnand mocht niet mee. Dus toen bleven we weer zitten. Weer 2 jaar frustratie”, aldus de 538 jock in de media podcast. Later kreeg Barend  van Programma Directeur Dave Mineboo nogmaals de aanbieding om naar Slam te komen. Ook toen zei hij “nee”, ook toen uit loyaliteit “Toen heb ik er weer voor gekozen om niet te gaan, terwijl ik doodliep bij 3FM”, aldus Barend in ‘De Broadcast‘.

Commercieel
In 2017 stapt hij dan toch over naar het commerciële avontuur.  Barend kiest voor Radio 538, hij zegt daarover “het eerste half jaar was ik echt slecht, maar op een gegeven moment heeft Dave Mineboo (voormalig 538 Programma Directeur red.) mijn carrière gered”. 

Wessel, Giel en Jensen radio grootheden – Rick Romijn radiopapa
Als naar Barend zijn grote radio voorbeelden wordt gevraagd, in de ‘De Broadcast‘, antwoord hij dan ook “Wessel is 1 van de grote parels van de Nederlandse radio. Giel is 1 van de allergrootste radiomakers allertijden en Jensen is een bizar fenoneem”, aldus de 538 DJ. Barend zegt verder nog over Robert Jensen en de de content welke hij nu maakt “Hij is nooit veranderd, mensen die zeggen dat hij gek is geworden… dat is hij niet”. Ook zegt hij over Side-Kick Rick Romijn “1 van mijn allerbeste vrienden uit de radio industrie. Ik zie Rick een beetje als mijn radiovader, misschien wel als mijn 2e vader”.


Het verhaal van Barend hoor je in 2 afleveringen van ‘De Broadcast’. Dit is deel 1 van ons gesprek. Patrick en Peter praten uitgebreid met de DJ over zijn liefde voor de radio, de lange en hobbelige weg naar de plek waar hij nu zit en alles wat er tussen zit.

beluister de podcast op debroadcast.nl

3 Comments

  1. Lekker zo’n jongen die als ie weg is-gaat spuugt op z’n oude baan.
    Leuk voor z’n nieuwe werkgever , zal ie tzt daar ook wel weer doen.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Patrick Kicken: Barend van Deelen gaat de nieuwe middagshow doen op 3FM - Spreekbuis.nl
  2. Patrick Kicken: Barend van Deelen gaat de nieuwe middagshow doen op 3FM

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*