Banijay Benelux breidt directie uit en benoemt Alex Doff tot COO

image

Banijay Benelux, de thuishaven van verschillende gerenommeerde creatieve content producenten, heeft zijn directie uitgebreid met een Chief Operational Officer (COO). Sinds 1 september 2022 vormt Alex Doff (COO) samen met Peter Lubbers (CEO) en Colin Delahay (CFO) de directie van Banijay Benelux. Naast zijn nieuwe directiefunctie blijft Alex tevens als Managing Director verantwoordelijk voor NL Film.

In zijn nieuwe rol wordt Alex verantwoordelijk voor de zakelijke aansturing van Banijay Benelux en de organisatorische bedrijfsvoering, waarbij hij nauw samenwerkt met de productiehuizen op verschillende vlakken. Daarnaast stuurt hij de afdeling Legal, Operations en Business Affairs aan. Colin is als CFO verantwoordelijk voor Finance, ICT en M&A en Peter heeft als CEO de algemene leiding over het bedrijf en stuurt de Managing Directors van de acht content bedrijven aan. Tevens vallen Communicatie, Human Resources, Data & Marketing en Gaming & Gambling in zijn portefeuille.

Peter Lubbers, CEO Banijay Benelux: “Met Alex halen we een betrouwbare, strategische en bovenal prettige zakenpartner en fijne collega binnen, die de markt zowel op lokaal als internationaal niveau kent. Zijn jarenlange ervaring binnen de media op financieel en zakelijke gebied, het enorme netwerk dat hij meebrengt en zijn passie voor film en televisie zien wij als grote toegevoegde waarde voor onze organisatie.” 

Alex Doff, COO Banijay Benelux: “Banijay Benelux is een mediabedrijf waar elk denkbaar genre wordt ontwikkeld en geproduceerd door de verschillende labels. Het is het enige content bedrijf dat zo veelzijdig is en volop kansen en doorgroeimogelijkheden biedt voor alle talenten. Ik zie het als een hele mooie kans om samen met al onze creatieve collega’s te mogen werken aan de verdere uitbouw van het bedrijf.” 

Alex Doff begon zijn carrière bij John de Mol Producties waarna hij vier jaar als Business Director bij Endemol werkte. Na een kort avontuur bij RTL waar hij verantwoordelijk was voor de inkoop van Nederlandse content, maakte hij de overstap naar Talpa waar hij de afgelopen zestien jaar verschillende functies bekleedde. De laatste twee jaar was Alex Managing Director van Talpa Entertainment.

1 Comment

  1. Nou Jan, dat je een taalnazi bent en niet van zwart-witfotografie houdt, dat zal ik je niet zwaar aanrekenen, maar het getuigt wel van enige opgelopen leerachterstand in het verleden dat je kennelijk niet begrijpt dat de spelvout is gemaakt door de koppenmaker van Spreekbuis. Goeienavond Jan en kijk voor de aardigheid is op de site van de LOI, ik zag daar een een aardige en niet zo dure, schriftelijke cursus koekenbakken voor dummy’s staan, echt iets voor jou!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*