AVROTROS wil Radar en Opsporing Verzocht terug op NPO 1

AVROTROS heeft een dringend beroep gedaan bij de NPO om de programma’s Radar en Opsporing Verzocht weer uit te zenden op NPO1. Sinds de verhuizing naar NPO2 scoren beide programma’s dramatisch. De tweede aflevering van Radar trok maandagavond 525.000 kijkers op NPO2. Op NPO1 scoorde het programma 1,5 miljoen en 1,7 miljoen kijkers. Een enorme daling en dat pakt voor de zenders niet goed uit.

Ook de kijkcijfers van Opsporing Verzocht zijn ingestort. Waar het programma normaal rond de miljoen kijkers scoort, was de aflevering van vorige week goed voor 818.000 kijkers. “De verhuizing van Radar en Opsporing Verzocht naar NPO 2 pakt desastreus uit,” reageert een woordvoerder van AVROTROS in het AD.

“We hebben zojuist een dringend beroep aan de NPO gedaan om de verhuizing te heroverwegen en beide programma’s weer terug te plaatsen op NPO 1 waar zij van echte onschatbare waarde zijn voor de publieke omroep.”

5 Comments

  1. Eens, deze programma’s horen gewoon op NPO1. Ook het programma Vermist moet gewoon weer terugkeren. Schandalig dat zo’n urgent programma onder druk van Frans Klein moest verdwijnen.

  2. @Freek: Het gaat niet altijd om de kijkcijfers (waar de omroepmensen op g**len), maar zeker om de impact die de programma’s hebben (Radar en Kassa) en het maatschappelijk belang (Opsporing verzocht en Vermist).

  3. Gewoon op knopje ‘2’ drukken en je kunt de genoemde programma’s weer bekijken. Staat de TV van de afgehaakte kijkers standaard op kanaal 1 en zijn ze te lui om over te schakelen naar hun favoriete programma?
    Kun je je vraagtekens ook wel zetten bij de oude kijkcijfers, want kennelijk stond de TV als achtergrond ruis aan.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*