AVROTROS viert 50 Jarig jubileum van TOPPOP

Vijftig jaar geleden, op 22 september 1970, ging de eerste aflevering van Toppop de lucht in. Het muziekprogramma werd razend populair en de jeugd zat op vrijdag rond 7 uur aan de buis gekluisterd. De grootste artiesten uit binnen- en buitenland kwamen maar al te graag naar de studio van Toppop. Want zonder Toppop geen hit. Dit alles met mr. Toppop Ad Visser en het ballet van Penney de Jager. AVROTROS staat op radio en televisie uitgebreid stil bij het 50-jarig jubileum van Toppop dat in 1999 tot beste programma van de 20e eeuw werd verkozen!

Het beste van 50 jaar Topop

In Het beste van… 50 jaar Toppop komen de meest opvallende fragmenten uit het rijke Toppop-archief voorbij. Tal van BN’ers, zoals Karin Bloemen, Glen Faria, Erik de Zwart, Alain Clark, Annemieke Schollaardt, Samantha Steenwijk en Erik van der Hoff (Roberto Jacketti) delen hun herinneringen en kiezen hun favoriete nummer.

Natuurlijk zijn Ad Visser en Penney de Jager ook van de partij bij deze aaneenschakeling van herkenbare, mooie en bijzondere nummers. The Jacksons, Iggy Pop en natuurlijk Jerney Kaagman zijn slechts voorbeelden van de vogelvlucht door de Toppop-geschiedenis.

Deze vijfdelige serie is te zien vanaf woensdag 5 augustus, 20.20 uur op NPO 3

Het verhaal van 50 jaar Toppop 

Het is dit jaar 50 jaar geleden dat de allereerste aflevering van Toppop uitgezonden werd. Queen, Whitney Houston, David Bowie, Michael Jackson samen met The Jacksons, Elton John, allemaal zijn ze te gast geweest. Voor Nederlandse artiesten was Toppop ook een must. Onder andere BZN, Golden Earring, Het Goede Doel, The Cats, Doe Maar en Frank Boeijen waren allemaal kind aan huis in de Toppop-studio.

Toppop werd gepresenteerd door Ad Visser en 50 jaar na de eerste uitzending kijkt hij in ‘Het verhaal van 50 jaar Toppop’, samen met bedenker Rien van Wijk, regisseur Chris Berger, eindredacteur Jessy Winkelman, decorbouwers Frans Schupp en Jaap de Groote, danseres Penney de Jager, latere presentatrice Léonie Sazias en diverse Nederlandse en buitenlandse artiesten, terug op dit unieke muziekprogramma.

Het verhaal van 50 jaar Toppop’ is te zien op woensdag 2 september om 21.10 uur op NPO 3

NPO Radio 5 duikt in Toppop verleden met ’50 jaar Toppop’

Van maandag 14 tot en met vrijdag 18 september duikt NPO Radio 5 in het roemruchte verleden van het legendarische tv-programma Toppop. Iedere dag zijn er portretten te horen van mensen die aan Toppop hebben meegewerkt. Hoe was het om bij het bizarre optreden van Iggy Pop te zijn, die tijdens zijn vertolking van ‘Lust For Life’ besloot met het decor van Toppop aan de haal te gaan? Of hoe is het gelukt om Village People naar Nederland te krijgen? De gehele interviews worden aangeboden via nporadio5.nl.

Ook wordt er iedere dag de Toppop Quiz gespeeld met daarin ‘De Vraag Van Ad’: Ad Visser voelt de NPO Radio 5-luisteraars aan de tand. Wat weten zij nog van Toppop? ’s Avonds schuift tussen 20.00 en 22.00 uur een gast aan die vertelt over zijn herinnering aan Toppop.

4 Comments

 1. Best leuk een programma met oude beelden van van dit programma maar wel een beetje raar om een 50 jarig jubileum te gaan vieren van een programma dat al meer dan 30 jaar niet meer op tv is.

 2. Ga zeker kijken!
  Wel een beetje verwarrend: Laatste aflevering is 2 sept.
  Misschien handig als jullie erbij zetten dat ‘Het verhaal van 50 jaar Toppop’ meteen NA de laatste aflevering te zien is.
  Tenminste, ik hoop dat ik dat goed begrijp.
  Nu zijn er misschien mensen die dan pas om 21.10 uur gaan kijken op 2 sept. en deel 5 van ‘Het Beste’ missen, zou zonde zijn.

 3. Mee opgegroeid en het hele gezin voor de buis. Heerlijke tijd. Ad Visser zag ik laatst op tv en is nog steeds een muziekman. Hij zou dat zo nog kunnen doen.
  Groetjes Sijbrand

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*