AVROTROS start met Opsporing Verzocht Flits

Het team van Opsporing Verzocht komt met een nieuw extra programma op de maandagavond, direct na consumentenprogramma Radar. In Opsporing Verzocht Flits ligt de focus op misdrijven die zijn vastgelegd op bewakingscamera’s waarbij de daders duidelijk in actie te zien zijn. Het Nederlandse publiek krijgt zo de kans om nóg meer misdrijven te helpen oplossen.

Een onderdeel van de korte afleveringen van 10 minuten zijn de alerts van Opgelicht?!, het platform van AVROTROS waar alles te vinden is over online oplichting. Hierin wordt gewaarschuwd voor actueel rondgaande nepmails en oplichtingstrucs. Opsporing Verzocht Flits biedt, vanaf de redactie van het landelijke opsporingsprogramma, de mogelijkheid om Nederland nóg veiliger te maken.Mede door de waardevolle tips van de behulpzame kijkers heeft Opsporing Verzocht een gemiddeld oplossingspercentage van ca. 40%. De mogelijkheid om dit percentage te vergroten pakken Van Santen en de politie met beide handen aan.

Daan Annegarn van het landelijk team opsporingscommunicatie van de politie: “Omdat er steeds meer bewakingscamera’s zijn, is er veel goed beeldmateriaal dat we graag uitzenden om daders te vinden. Dat we deze extra zendtijd op maandag met bewakingsbeelden kunnen invullen is een mooie kans om Nederland nòg veiliger en weerbaarder te maken.Tips van kijkers zijn vaak van onschatbare waarde.’‘De reguliere live-uitzendingen van Opsporing Verzocht op dinsdag blijven ongewijzigd.

Natuurlijk blijven we ook gewoon op dinsdag de grote live-uitzendingen maken. Daar zitten hele belangrijke elementen in die tipgevers over de streep trekken om informatie te delen. Het reconstrueren van misdrijven, de interviews met slachtoffers en de toelichting van de politie in de studio zijn nog steeds van grote meerwaarde om zaken op te lossen.” aldus eindredacteur Anniko van Santen.

Opsporing Verzocht Flits
Vanaf maandag 10 maart wekelijks om 21.10 uur bij AVROTROS op NPO 2

9 Comments

  1. Het Nederlandse publiek krijgt zo de kans om nóg meer misdrijven te helpen oplossen, aldus AVROTROS.

    Als ze dat echt willen dan zorgen ze dat Opsporing Verzocht weer naar NPO1 verhuist en doen daarnaast de deze 10 minuten afleveringen dagelijks i.p.v. alleen op maandag.

    • Ben het met je eens Michel maar de npo bepaald op welke zender de programma’s worden uitgezonden even eens het tijdstip avrotros heeft dacht ik vergeefs geprobeerd opsporing verzocht weer naar npo 1 te verplaatsen

      • Ik weet dat de NPO er over gaat en dat herhaalde verzoeken van AVROTROS zijn afgewezen. De NPO organisatie heeft veel te veel zeggenschap gekregen in de loop der jaren.

        Tijd om een nieuwe organisatie op te richten naar VRT model. Zonder aparte omroepen. De huidige organisatie NPO opheffen

    • Ben er inmiddels aan gewend dat het op 2 is. Ik verwacht de oude populariteit ook niet meer terug als het weer naar 1 zou gaan. De positie is veranderd.

      Tel erbij op dat de politie ook goed op sociale media en sites van kranten te volgen is. En natuurlijk dingen als Plaats Delict, Team West en Bureau Hengeveld.

      • Dat laatste klopt maar dan blijft het nog steeds urgent en hoort het op NPO1. De hoofdzender op NPO1 is op dinsdag en zaterdag nog niet gelukt om met iets te komen van hoger scoort dan Kassa en Opsporing Verzocht. Op Maandag i.p.v. Radar wel met o.a. Hunted maar dat zou beter passen op de donderdag of zaterdag van NPO1. Dan kan Radar ook weer naar NPO1 op maandag.

        Iemand heeft bedacht dat er op NPO1 doordeweeks om 21.30u (zware) documentaires geprogrammeerd moeten worden. De kijkcijfers hiervan zijn extreem laag omdat ze niet thuis horen op NPO1. Die documentaires horen op NPO2.

        • Voor mij maakt de plek waar iets bij de NPO staat in het algemeen niet meer uit. Dankzij gemist diensten kijk ik dingen wanneer het mij uitkomt. Dat was met Opsporing verzocht lang gedoe, want dat mocht je niet terugkijken. Inmiddels kan dat gelukkig wel.

          Radar was vroeger ook op Nederland 2, Kassa op Nederland 3, Keuringsdienst op 3, EenVandaag heette ooit 2vandaag en stond op 2, DWDD maakte dat iedereen naar 3 zapte.

          Allemaal titels die heel lang leven of leefden en waar mensen nog steeds naar kijken. Maakt die plek dan nog echt uit?

          • Dat maakt voor mij ook niet uit maar, heel veel mensen kijken niet zoals jij en ik televisie. De programma’s zijn bij de NPO nu als doelgroep niet bij de goede zender ingedeeld. Dat bedoelde ik te zeggen.

            Radar en 2 Vandaag zaten vroeger op Nederland 2 en Kassa op Nederland 3. Toen hadden de omroepen nog ieder een eigen thuis net. Misschien was dat wel beter als je de omroepen wilt behouden. De vergelijking met nu gaat in elk geval niet op.

            Als je zenders een bepaald profiel geeft dan maakt het zeker uit waar een programma staat.

  2. Er wordt hier regelmatig geopperd om het Belgische, Duitse of Engelse model publieke omroep in te voeren.
    Dat moet toch te doen zijn, zou ik zeggen maar ik hoor de politiek er nooit over.
    Jammer.

    • Dat is heel makkelijk te doen en had allang moeten gebeuren. Ik denk dat de politiek wel voor zal zijn maar al die omroepen doen er alles aan om dat te voorkomen. Er zal een heel nieuw plan uitgewerkt moeten worden buiten de omroepen en de NPO om. De vraag is wie gaat dat doen? In de politiek is niemand die daar verstand van heeft.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*