AVROTROS-podcast over de laatste dagen voor de dood van Freddy Mercury

Op woensdag 24 november 2021 is het precies 30 jaar geleden dat Freddie Mercury overleed aan de slopende ziekte Aids. Daarmee kwam er een einde aan Queen, één van de populairste bands van de jaren ’70 en ’80. In de podcast-serie ‘De Laatste Dagen Van… Freddie Mercury’ blikken makers Wibo Dijksma, Anne Hurenkamp, Michiel Tjepkema en Queen-expert Edger Hamer terug op het turbulente leven van de zanger. De AVROTROS- en NPO Radio 5-podcast ‘De Laatste Dagen Van… Freddie Mercury’ is vanaf woensdag 17 november te beluisteren via nporadio5.nl/podcast en alle populaire podcast-apps.

In zes afleveringen worden Freddie’s laatste dagen nauwkeurig in kaart gebracht. Maar de makers staan ook stil bij de artiest Freddie Mercury, zijn onstuimige jaren vol seks, drugs en rock ‘n roll en uiteraard komt zijn legendarische werk met Queen uitgebreid aan bod. Samen met AVROTROS-dj Bart Arens ontleden de makers Freddie’s meesterwerk Bohemian Rhapsody, aan de hand van de originele meersporenopnames met zang, piano, bas, drums en gitaar. Tania Kross buigt zich over het revolutionaire opera-gedeelte in het nummer. 

Aan de hand van interviews met Freddie Mercury, oude en nieuwe interviews met familie, vrienden, bandleden, fans en andere betrokkenen, zeldzaam archiefmateriaal en natuurlijk de muziek van Freddie en Queen wordt een portret geschetst van zijn leven. In de laatste twee afleveringen reizen de makers af naar het Zwitserse Montreux – een geliefde plek van Freddie en Queen – waar zij een ontmoeting hebben met Peter Freestone. Twaalf jaar lang was hij Freddie’s persoonlijke assistent. Peter was erbij toen Freddie zijn laatste adem uitblies.

Over De Laatste Dagen Van… 
‘De Laatste Dagen Van…‘ is een podcast-serie waarin de laatste dagen van beroemde popsterren worden gereconstrueerd. Aan de hand van archiefmateriaal, interviews en uiteraard muziek worden intrigerende verhalen verteld rondom het leven en vooral de dood van diverse popiconen. In het eerste seizoen kwam de tragische dood en het levensverhaal van John Lennon aan bod.

Beluister hier de trailer


De Laatste Dagen Van… Freddie Mercury is vanaf 17 november (deel 1 & 2), 24 november (deel 3 & 4) en 1 december (deel 5 & 6) te beluisteren via nporadio5.nl/podcast en alle populaire podcast-apps

 
 

1 Comment

  1. Jammer dat in het bericht de naam van dit icoon fout is geschreven (en sorry, dit vind ik geen gezeur, maar toch wel het minste dat deze man verdient). En ja, ik ga zeker luisteren

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*