AVROTROS lanceert nieuwe dagelijkse quiz Say Whut!?

In de nieuwe, dagelijkse quiz Say Whut!? krijg je alle antwoorden te zien, maar lukt het je ook om ze te onthouden? Iedere ronde krijgen BN’ers in hoog tempo een stoomcursus in feitjes over een bepaald onderwerp, zoals piraten, tanden, pinguïns of K-pop. In een vliegensvlugge animatie komen alle antwoorden die ze nodig hebben voorbij. Het is aan de deelnemers om zoveel mogelijk van deze leuke, grappige, nuttige en soms nutteloze feitjes te onthouden terwijl presentator Niek Roozen verschillende vragen op hen afvuurt. Wie kan zo veel mogelijk antwoorden onthouden? Wie heeft er stalen zenuwen? En welk team mag zich aan het einde van de week de winnaar noemen van Say Whut!?

De quiz wordt gespeeld door twee teams bestaande uit elk twee bekende Nederlanders. Onder anderen Stefania Liberakakis, Jandino Asporaat, Marije Zuurveld, Leendert de Ridder, Anne-Mar Zwart, Hugo Kennis, Fenna Ramos, Meester Jesper, Moïse Trustfull, Kaj van der Voort, Steven en Jamie Kazàn, Juvat Westendorp en Tim Senders gaan de strijd in Say Whut!? aan. 

Het programma bestaat uit vier rondes: Feiten Focus, Keuze Stress, Feiten Smijten en Oren Spitsen. In elke ronde krijgen de spelers supersnelle animaties te zien over allerlei verschillende onderwerpen. Van katten tot de Mount Everest en van film tot sushi. Beide teams spelen een hele week tegen elkaar. Op vrijdag is de grote finale, dan wordt de laatste ronde verruild voor Feiten Finish. Welke feiten, die de afgelopen week de revue zijn gepasseerd, weten ze nog? Van het team dat de finaleuitzending wint, worden de punten van de hele week verdubbeld. Zo blijft het tot op het laatste moment nog spannend en heeft elk team nog kans om de Say Whut!?-trofee mee naar huis te nemen.

Say Whut!?, vanaf 11 maart elke schooldag om 18.20 uur bij AVROTROS op NPO Zapp

8 Comments

 1. En daar zijn ze weer, de zogenaamde bn’rs. Dit soort onzin hoort niet thuis bij de NPO. AVROTROS wil de laatste jaren graag dit soort programma’s met bn’rs en knip en plak programma’s maken. Stap dan gewoon uit het NPO bestel.

  Maak bij een kinderzender als ZAPP gewoon quizzen waar kinderen aan mee doen.

 2. Michel en Martin. Jullie worden straks zo positief verrast met die quiz. Geefhet nou een kans.
  Mijn dochter kon de BNers bij Masked singers ook niet, zelfs de jury was onbekend.. toch vond ze het leuk.
  Dus.

  • @Madelief Het gaat niet persé om deze quiz.

   Het moet stoppen met die bn’rs in al die programma’s. In andere landen hebben ze ook bn’r shows maar lang niet zoveel. De zenders zijn en omroepen beweren dat Nederlanders dat willen maar het is gewoon een verdienmodel. Als je bijna niets anders aanbied dan weet je ook niet of programma’s met onbekende Nederlanders ook scoren of misschien uiteindelijk beter scoren. Voor een nieuwe generatie zal het even wennen zijn. Het gros van de mensen zijn al die dezelfde bn’r koppen in al die programma’s meer dan zat.

   Net als de bewering dan Nederlanders geen Nederlandse comedy’s en grote spelshows zouden willen zien (met onbekende Nederlanders) is totale onzin. Bij die online tentoonstelling over Joop van den Ende zeggen ze het ook weer. Het is een onzin dat mensen dit niet zouden willen zien maar, zenders en omroepen vinden het te duur om te maken. Veel goedkoper is een simpel kwisje of een schijtlollige show met bn’rs. Het volk moet vermaakt worden dus nu gaan wij eens even lekker grappig en gek doen. Kijk bijvoorbeeld eens naar Doet ie het of Doet ie het niet (volgens Ruben Nicolai had het team allemaal
   Leuke nieuwe rondes bedacht) alle leuke onderdelen die er inzaten vroeger zijn er uitgehaald en het programma is zo over geproduceerd en geknipt en geplakt dat elke spontaniteit eruit is. En zo is het eigenlijk met al deze shows gesteld. Jammer want in de landen om ons heen kunnen ze het wel.

   • Ik begrijp je Michel. En eens. Ik kijk bijv.graag naar Met het mes op tafel, zonder BNers.

    Grote shows zoals Joop vd Ende die maakte,..is uniek geweest. Ik denk dat dat nog steeds zou kunnen.
    Het ontbreekt aan creativiteit denk ik.

 3. De Belgische ‘De Mol’ is standaard met alleen maar onbekende Belgen en veel leuker dan de Nederlandse, vind ik.
  De meeste BN’ers zijn (en blijven) ook alleen maar bekend van alle programma’s met BN’ers waar ze in zitten.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*