AVROTROS komt met nieuwe thrillerserie Het Gouden Uur

De nieuwe zesdelige thrillerserie speelt zich af in de nasleep van een terroristische aanslag in Nederland. Het eerste uur na een aanslag is cruciaal. Dat is het moment waarin paniek en angst overweldigend zijn en het gevaar voor een tweede aanslag het grootst is. De serie volgt alle betrokkenen, waaronder daders, slachtoffers en alle hulpdiensten die het eerst ter plaatse zijn. Dit uur van leven of dood en de gevolgen van een terroristische aanslag zijn te zien in de spannende serie Het Gouden Uur.

Mardik, gespeeld door Nasrdin Dchar, is een gedreven rechercheur van Afghaanse afkomst. Hij krijgt een verontrustend sms’je waaruit blijkt dat zijn jeugdvriend Faysal (Abbas Fasaei) naar Nederland is gekomen. Een dag later wordt Nederland opgeschrikt door een terroristische aanslag. Mardik verdenkt zijn jeugdvriend en gaat direct op onderzoek uit. Tegelijkertijd wordt Mardik gewantrouwd door AIVD-agent Joëlle (Ellen Parren) nadat ze een verontrustende ontdekking doet uit zijn verleden. Waar Mardik al zijn pijlen op zijn jeugdvriend richt, raakt Joëlle er steeds meer van overtuigd dat Mardik zelf iets met de aanslag te maken heeft. De klopjacht die volgt heeft verstrekkende gevolgen…

Cast & Crew
Mardik – Nasrdin Dchar
Faysal – Abbas Fasaei
Joëlle – Ellen Parren
Ilja – Matteo van der Grijn
Michelle- Sophie Veldhuizen
Janne – Melody Klaver
Riad- Mohammed Azaay

Verder zijn er rollen weggelegd voor Soumaya Ahouaoui, Yannick de Waal, Tamar van den Dop, Charlene Sancho, Nabil Mallat en Amine Bahr.

Het Gouden Uur is geschreven door Simon de Waal, de regie is in handen van Bobby Boermans. De serie wordt geproduceerd door NL Film in opdracht van AVROTROS. 

 Het Gouden Uur is vanaf 23 oktober te zien bij AVROTROS om 20.20 uur op NPO 3 en NPO Plus. 
 
 

1 Comment

  1. En wederom een dure drama serie die word weggestopt op NPO3.
    De gedachte achter NPO3 is al jaren zo achterhaald en het is zo dom om maar op de zelfde voet door te gaan met deze zender en eigenlijk gewoon belastinggeld te verspillen.

    Deze en de andere Nederlandse dramaseries (en een aantal programma’s. De rest hoeft de NPO niet te maken want jongeren waarvoor dit gemaakt word kijken niet naar NPO3 of überhaupt nauwelijks lineaire televisie) horen gewoon te worden uitgezonden op NPO1. Dure producties als deze horen op je hoofdzender te staan!! Net als in België waar ook alle dramaserie op het eerste net geprogrammeerd staan en goed bekeken worden door een breed publiek. Op de extra zender in de avond van Ketnet (dat moet hier al jaren NPO3 zijn) herhalen ze deze series dan een keertje of bieden ze de series aan met audiodiscriptie. Met moet van NPO3 net langer meer een doelgroepzender maken met eigen programma’s (misschien hooguit muziek en sport) maar, hiervan een extra zender maken die de brug vormt tussen het lineaire NPO1/NPO2 en NPO Start.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*