AVROTROS komt met Het Mooiste Meisje van de Klas VIPS

In Who’s that girl, Het mooiste meisje van de klas VIPS worden vier jonge bekende Nederlandse vrouwen geportretteerd en krijgen we een uniek inkijkje in hun levensverhaal. Jessie Jazz Vuijk, Dionne Slagter, Sarita Lorena en Maxime Meiland vielen vroeger al op, hadden altijd al de wens om beroemd te worden, de wereld te ontdekken en carrière te maken. De meiden gaan terug in de tijd, halen herinneringen op aan wie ze waren en kijken naar de jonge vrouw die ze nu zijn geworden.

Aflevering 1 – 24 september: Jessie Jazz Vuijk
Jessie Jazz Vuijk (28 jaar) groeit op in het Rotterdamse Kralingen. Waar de relatie met haar moeder heel hecht is, heeft ze met haar vader juist een moeizame band. Vanaf haar 12e heeft ze dan ook jarenlang geen contact meer met hem. Jessie verhuist op die leeftijd van de betonnen jungle van Rotterdam naar de weilanden van het Westland en gaat daar ook naar de middelbare school. Ze hockeyt, ze feest met vriendinnen en krijgt haar eerste verkering. In 2015 wordt Jessie tot Miss Nederland gekroond en gaat er een nieuwe wereld voor haar open. Ze reist de wereld over als model, begint haar eigen YouTube-kanaal en ontmoet de liefde van haar leven: Kaj Gorgels. Jessie haar leven lijkt volledig op de rit, totdat het eind 2022 een verschrikkelijke wending krijgt. Jessie heeft een miskraam en precies diezelfde week overlijdt haar vader…

Aflevering 2 – 1 oktober: Dionne Slagter
In 2011 begint Dionne (33 jaar) haar YouTube-account Onnedi. Op dat moment heeft ze nog geen idee tot wat voor een imperium haar kanaal gaat uitgroeien. Jarenlang maakt ze filmpjes waarin ze speelgoed uittest en slijm maakt. Tegenwoordig gooit ze het over een serieuzere boeg. De Woerdense maakt video’s en podcasts over misdaad. Ondanks de nieuwe weg die Dionne is ingeslagen, blijft haar populariteit groot en groeit haar publiek met haar mee. Dionne haar jeugd stond altijd al in het teken van creativiteit en het verlangen om zichzelf te uiten. Helaas kent haar jeugd ook een duistere kant. Op haar 16e begon Dionne een strijd tegen een eetstoornis, een geheim dat haar bijna fataal werd. Met haar openhartigheid over deze worsteling en haar weg naar herstel hoopt ze mensen te inspireren om hun eigen pad naar zelfacceptatie te volgen.

Aflevering 3 – 8 oktober: Sarita Lorena
Als klein meisje droomt Sarita Lorena (26 jaar) er al van om zangeres te worden. Dansen, zingen en springen is het enige wat ze doet als ze de eerste jaren van haar leven opgroeit bij haar opa en oma in Brazilië. Als Sarita op 9-jarige leeftijd naar het kleine Zeeuwse Waterlandkerkje verhuist, geeft ze deze droom niet op. Sarita schrijft haar eigen muziek en zingt overal waar ze kan. Als ze tijdens een bonte avond op haar middelbare school in Oostburg voor het eerst op het podium mag staan, weet ze het zeker: dit is wat ik de rest van mijn leven wil doen. De jonge zangeres zet door, werkt keihard en haar droom is uitgekomen. Het showbizz leven lijkt van buiten altijd het perfecte plaatje, maar heeft helaas ook een keerzijde van de medaille. Dit geldt zeker voor Sarita. Haar wereld stort in als in juli 2022 haar grote liefde Siki plotseling overlijdt. 

Aflevering 4 – 15 oktober: Maxime Meiland
In 2006 kwam Maxime Meiland (27 jaar) voor het eerst op televisie, toen ze in het populaire tv-programma ‘Ik Vertrek’ als dochter van de Renkemaatjes naar Frankrijk vertrok om een verwaarloosd kasteel om te toveren tot een chambre d’hôte. 12 jaar later vergaarde Maxime en haar familie nog meer roem toen zij hun eigen realityserie ‘Chateau Meiland’ kregen en daar zelfs de Televizier-Ring mee wonnen. Nog steeds is de familie Meiland ongekend populair; iedereen kent Maxime en ook iedereen heeft een mening over haar, soms ook negatief. Maxime en de mensen in haar omgeving vertellen in deze aflevering onverbloemd haar verhaal als kwetsbare puber. Maxime keert terug naar plekken waar ze zich heel eenzaam en ‘het allergelukkigst’ heeft gevoeld. Ze hoopt met haar verhaal andere meisjes en jongens die soortgelijke ervaringen hebben gehad een hart onder de riem te steken en te laten zien dat alle ellende ook weer overwonnen kan worden. 

Who’s that girl is vanaf 24 september om 21.30 uur te zien bij AVROTROS op NPO 3

5 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*