‘Audiofilm’ Staatsgeheim meer dan kwart miljoen keer beluisterd

Een bijzondere mijlpaal voor Staatsgeheim, de bloedstollende Topcast Original gebaseerd op een scenario van Harm Duco Schut en Loek Hennipman. De serie is namelijk inmiddels meer dan 250.000 keer beluisterd.

Een pageturner in podcastvorm
Sinds de release van de eerste aflevering staat Staatsgeheim onafgebroken in de Spotify Top 100 van meest beluisterde podcasts in Nederland. Binnen de streamingservice is het de hoogst genoteerde fictiepodcast en tevens de enige fictiepodcast in de Top 100. Ook op Apple Podcasts besteeg de show direct de top van de hitlijsten, mede dankzij lovende kritieken vanuit de pers. Het Nederlands Dagblad noemde Staatsgeheim een “nagelbijtend spannend coronadrama” en Trouw “een podcast die goed in deze coronatijd met ethische dilemma’s past”. In de woorden van NRC Handelsblad: “Een pageturner in podcastvorm”.

Audiofilm
In deze vierdelige ‘audiofilm’ – zoals de makers het project zelf noemen – wordt student Max samen met een wildvreemde 21 dagen de wildernis ingestuurd. Als luisteraar maak je van dichtbij mee hoe een onschuldig experiment volledig ontspoort en hoe Max onderdeel wordt van een beangstigend complot om de werkelijke aanleiding van het experiment te verhullen. 

Terug in de hitlijstenMakers Harm Duco Schut en Loek Hennipman waren te gast in de nieuwe aflevering van Parel Radio (NPO Radio 1 / VPRO) waarin ze met Stef Visjager in gesprek gaan over het creatieve proces en het succes van de podcast. Mede door de hernieuwde aandacht is Staatsgeheim weer bovenin de genre-charts te vinden in Nederland en België. Iedere week wordt de show door duizenden nieuwe luisteraars ontdekt. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*