Asjemenou? Loeki de Leeuw weer in de spotlights!

De geschiedenis van een televisie icoon
Spreekbuis.nl brengt, in samenwerking met Louise Geesink -dochter van Loeki’s geestesvader Joop Geesink- vanaf nu speciale pagina´s met  interviews, documentaires en video’s over Loeki de Leeuw. In een uitgebreid interview onthult Louise Geesink haar plannen om een vernieuwde doorstart te bewerkstelligen voor haar leeuw.

Tekst: Louise Geesink

De reclames werden toen van elkaar gescheiden door korte beelden van golvend water. Daar was iets leukers voor te verzinnen, dacht  filmproducent Joop Geesink. Hij ontwierp een leeuwtje, gebaseerd op onze nationale leeuw, en overtuigde de toenmalige STER-directeur Chris Smeekes van het idee. Chris Smeekes bestelde enkele testfilmpjes, zond ze uit en liet het publiek beslissen. Het publiek zei ‘JA!’
Zo begon een lange televisiecarrière van een pop van 25 centimeter hoogte.

32 jaar lang bleef de stuntelende vriendelijke Loeki de reclames vergezellen. Na het overlijden van Joop Geesink in 1984 nam zijn dochter Louise het Loeki-roer over. Totdat in 2004 de STER definitief afscheid nam van het leeuwtje.

Per jaar werden honderden korte filmpjes geproduceerd in de Toonder Studio’s in Nederhorst den Berg. Deze werden tientallen keren per dag uitgezonden, waardoor Loeki uitgroeide tot een gewaardeerde Bekende Nederlander.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*