Art of Dance komt met dancefestival in VR

Art of Dance, organisator van grote indoor en outdoor hard dance-evenementen in binnen- en buitenland, kondigt vandaag de wereldwijde lancering van PYTHIAN aan.

PYTHIAN is een uniek digitaal platform waar hard dance-fans door middel van VR- en XR-werelden op een geheel nieuwe en unieke wijze kunnen genieten van de muziek en het festivalgevoel. Fans kunnen niet alleen interactief deelnemen aan live experiences, maar kunnen ook terug in de tijd om diverse muzikale hoogtepunten te herbeleven. Het VR-platform zal vanaf 15 maart beschikbaar zijn voor VR headsets en Windows PC’s op Steam.

De aftrap van de allereerste live experience vindt plaats op 27 maart met een één uur durende show, gepresenteerd door ‘s werelds grootste hardcore merk, Masters of Hardcore. De exclusieve live VR-experience brengt fans over de hele wereld virtueel terug naar 2016, één van de meeste succesvolle thema’s ooit: Raiders of Rampage.

De livesets worden verzorgd door de meest bekende artiesten uit de scene, zoals Angerfist, Miss K8, Mad Dog & DRS. Anders dan in andere VR evenementen sta je hier niet in de originele venue, maar leg je een virtuele reis af tussen thematische scènes.

Angerfist, (#36 in de Top 100 DJ’s van DJMag), is trots om op het virtuele podium te mogen staan: “Ik kan met alle eerlijkheid zeggen dat ik nog nooit zoiets heb meegemaakt. Het is bizar hoe je echt wordt meegenomen in het thema van het evenement, maar tegelijkertijd, met de show en de mensen om je heen, het gevoel hebt dat je op een evenement bent.”

Naast live experiences, kunnen fans ook terug in de tijd om enkele van de beste hard dance-sets samen met vrienden te herbeleven in een XR-ervaring op het platform. Daarnaast kunnen ze hun technische skills laten zien, omdat ze de mogelijkheid hebben om de lichten tijdens de show te bedienen.

Matthijs Hazeleger, oprichter van Art of Dance & Masters of Hardcore, meldt: “Onze fans bevinden zich over de hele wereld en vooral voor de fans in continenten die verder weg liggen kunnen via ons nieuwe platform toch het festivalgevoel meekrijgen. Virtual Reality heeft bijvoorbeeld in Azië al veel aan terrein gewonnen, daar liggen voor ons weer nieuwe kansen om een breder hard dance publiek aan te spreken. Wij zien het platform dan ook niet als vervanger van onze evenementen, maar als een innovatieve manier om onze fans overal ter wereld met elkaar te verbinden.”

Het team achter Art of Dance organiseert al sinds 2001 de grootste in- en outdoor evenementen wereldwijd. Jaarlijks zijn alle evenementen goed voor meer dan tweehonderdduizend bezoekers.

Nikita van Seggelen, marketing manager van Art of Dance: “We zijn gewend om rond onze evenementen thematische werelden en verhalen te creëren waarbinnen wij onze bezoekers mee op reis nemen. Toen het Coronavirus onze branche stillegde, zijn we meteen overgegaan op een andere mindset: hoe kunnen we blijven doen waar we blij van worden? Ervaringen creëren die onze fans even laten ontsnappen aan de realiteit.”

Beschikbaar op Steam
PYTHIAN kan vanaf 15 maart gedownload worden en is beschikbaar voor VR headsets en Windows PC via het online gameplatform Steam. Art of Dance adviseert het gebruik van een VR headset voor de ultieme beleving.

Het platform is een samenwerking tussen VR-ontwikkelaar VRROOM en Art of Dance.

1 Comment

  1. Klinkt heel leuk maar het blijft toch heel erg feest in je eentje als je daar in je huiskamer staat. Dan sta je daar ook nog eens met zo’n achterlijke bril op de hele tijd. Neemt niet weg dat het wel leuk is om wat evenementen uit het verleden eens wat dichterbij te bekijken.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*