Arnoud Schellenberg weg bij Efteling Kids Radio

Arnoud Schellenberg won met Efteling Kids Radio vorig jaar nog bij de Online Radio Radio Awards 2020 een award voor beste online station. Niet veel later besloot De Efteling echter het mes flink in het online station te zetten en het ‘om te toveren’ tot non-stop zender. Woensdag 31 maart neemt hij na 12,5 jaar afscheid van de organisatie met de allerlaatste liveshows van de zender.

Schellenberg: ‘Dat is niet mijn keuze, maar de pijn wordt verzacht. De mooie herinneringen, samenwerkingen en de voldoening over wat ik op professioneel en persoonlijk vlak bereikt en geleerd heb overheersen namelijk. En vooral de enorme hoeveelheid aan steunbetuigingen van luisteraars, collega’s, vrienden en vakgenoten heeft mij in de afgelopen weken heel goed gedaan.’

De jury van de Online Radio Awards met daarin onder andere Adam Curry, Vincent Bijlo, Mischa Blok waren zeer enthousiast over Efteling Kids Radio en verkozen het tot beste online zender van 2020.

Het juryrapport meldde: ‘Wat Omroep MAX voor ouderen toevoegt, doet Efteling Kids Radio voor kinderen, aangezien ze een specifieke doelgroep aanspreken die wat radio betreft niet of nauwelijks wordt bediend. Het bekende pretpark laat met de eigen online zender horen dat radio ook nog steeds een zeer geschikt medium is voor een jonger publiek. Hier kan vooral de publieke omroep nog wat van leren. Efteling Kids Radio is hoogstaand op het gebied van productie, professionaliteit, verhalen en presentatie. De zender is innovatief en biedt een hoge mate van interactiviteit door een app waarmee kinderen audioberichten kunnen inspreken, die ook weer op de radio te horen zijn. Efteling Kids Radio biedt echt toegevoegde waarde in het Nederlandse radiolandschap.’

1 Comment

  1. Zonde dat De Efteling er zo mee om gaat. Hopelijk springt iemand anders in het gat met een radiostation. Arnoud gaat weg daar dus je hebt iemand die het op zou kunnen zetten.

    Zonde van De Efteling is dat er niet meer tv series worden gemaakt en dat de andere programma’s vaak maar 1 seizoen bestaan of dat ze er weer aan gaan sleutelen. Dit was bij De Schatkamer op Telekids het geval. Hartstikke leuk in het begin. Daarna een half uur korter en helemaal aangepast en uitgekleed. Geen bal aan.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*