Arno Otto: ‘De basis zou NLZIET in plaats van Netflix moeten zijn’

Talpa Network CTO Arno Otto wil dat de gehele Nederlandse media-industrie schouders onder NLZIET zet. Volgens hem zou voor de Nederlandse tv-kijker niet Netflix, maar NLZIET de basis moeten zijn bij mediaconsumptie.

Dat meldt hij in de INFO-podcast, waarin hij vertelt over de technologische ontwikkelingen bij Talpa Network. Otto: ‘Wil je dan nog extra series of films, dan ga je naar Netlix’.

Talpa’s KIJK is onderdeel van NLZIET net als RTL en NPO. Het gezamenlijke platform is echter nog niet bij iedereen bekend. Arno Otto meent dat NLZIET nog een onderschatte propositie heeft. ‘Ik vind NLZIET echt een pareltje. Het is nog niet een ‘household brand’. Als je op straat vraagt naar een streamingdienst dan zal je vooral Netflix en Videoland horen, maar eigenlijk is NLZIET de lokale Hulu. Die hebben we gewoon en is misschien wel de beste van de wereld’, aldus de Chief Transformation Officer van Talpa.

In de podcast bespreekt Arno Otto ook Talpa’s audioplatform JUKE, de Amerikaanse techreuzen en de transformatie van Talpa. Het hele inteview is hieronder te beluisteren:

11 Comments

 1. Als ze willen dat NL Ziet een beetje interessant gaat worden voor de mensen dan zal het meer moeten bieden dan de standaard programma’s van de zenders die iedereen al heeft. Dus meer series, extra content en programma’s, films en series van Beeld & Geluid, EYE Amsterdam en de archieven van RTL, Endemol, Talpa etc.

   • O, is er dan niemand buiten jou met de achternaam Geleick? Volgens mij zijn die er wel hoor, maar die zullen dan allemaal wel geen familie van je zijn! 🙂

    (Juul Geleick de allerlaatste der Mohikanen)

    LOL!

    • @ Luuk.
     Nee hoor Luuk. Ik ben echt de enige. (in de mannelijke lijn). Er is er nog 1 , mijn nichtje maar die is getrouwd.

     En na mij houdt het ook op in Nederland. In Duitsland zijn er nog een paar. Roots: Cranz, nu Kaliningrad

     • Je hebt wel gelijk, maar ook niet helemaal. Ik typte Geleick in bij Google en gelijk verscheen er een uitklapschermpje met diverse namen met Geleick, met Juul Geleick bovenaan, dus … Maar inderdaad, ik zie nu dat die andere namen allemaal van Duitsers zijn en ik neem van je aan dat jij de laatste Geleick bent in Nederland. En heet dat nichtje van jou Mariejozee? Er is een Mariejozee uit Rotterdam, maar woont nu ook in Duitsland. En ze zullen een vrouw niet zo snel met jou verwarren. En dat je de allerlaatste der Mohikanen bent, daar blijf ik nog steeds achter staan! 😉

 2. Ik denk dat NL Ziet een beetje te laat is.
  Netflix heeft namelijk al een behoorlijke voorsprong met heel veel mooie content.

  • Niet zozeer te laat, maar NL.Ziet maakt gewoon geen (exclusieve) programma’s, dramaseries of documentaires die veel mensen kunnen boeien. Het aanbod is ook heel gering. En kan Chief Transformation Officer Arno Otto van Talpa wat programma’s of series noemen die Talpa heeft geproduceerd en die een beetje succes hadden? Ik ken ze niet. Dus nog een hoop te doen voor De Mol om van zijn KIJK een household brand te maken, je weet wel, ‘je lokale Hulu’.

 3. NL ziet heeft veel moois, maar de interface is gewoon ruk. En programma’s staan er vaak te kort op. Denk je even terug te kijken, is het alweer weg. Ik zou er helemaal voor zijn, maar dan moet het minimaal zo makkelijk werken als Netflix, en dat gaat niet als je in comité gaat ontwerpen. Nog afgezien van het feit dat de metadata gestandaardiseerd moet worden, want die is vaak (zeker bij bv Net5) een rotzooitje qua volgnummers en uitzenddata.

 4. Misschien gebruikt de CTO NLZIET niet? Ik heb net maar opgezegd want ik ben wel klaar met “Oeps, er is iets misgegaan”. Na de honderdste keer mag die Oeps wel weggelaten hoor. Er is niks ‘Oeps’ aan een NLZIET waar weer iets misloopt. Volgens support komt het door de vernieuwing.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*