Anoul Hendriks (Radio 538): ‘Je kan bij mij zo instappen op de radio’

[INTERVIEW] Voor de Nachtwacht Award 2019-verkiezing voor het beste nachtprogramma op de Nederlandse radio interviewt Spreekbuis diverse radiomakers. Ditmaal: Anoul Hendriks (Radio 538).

Je was vroeger in de nacht op 3FM te horen. Wat zijn de grote verschillen tussen de nachtuitzendingen van jou bij 538 ten opzichte van de publieke radio?
Vroeger! Haha, ja het voelt inderdaad al heel lang terug. Het grote verschil is dat ik bij 538 MEGA op m’n plek zit en dat hoor je. Mede door producers Sydney & Max is de nacht echt een feest voor iedereen die luistert. Je kan bij mij zo instappen op de radio. Het zit vol sfeer en daarin is 538 echt heel goed voor me geweest. Bij 3FM heb ik me nooit zo ‘vrij’ gevoeld. 

Door de weeks ben je elke nacht te horen op 538. Wat voor impact heeft dat op jouw sociale leven?
Het vreet energie maar levert me ook onwijs veel energie op! Maandag en dinsdag zijn de twee allerdrukste dagen. Dan bereid ik overdag ook nog de Global Dance Chart voor, het dance programma van Wessel van Diepen. Werken doe ik dan van ’s ochtends tot etenstijd, en na het eten zit ik eigenlijk alweer eigen dingen te bedenken voor mijn show. Dat heeft wel impact. De rest van de weekdagen probeer ik overdag gewoon chill te doen, daar vraagt je lichaam dan ook om, maar dat lukt lang niet altijd, haha!  Mijn vrienden zie ik heel graag heel veel, maar dat is nu vooral in het weekend.

Ben je echt een nachtradio-dj of zou je ook wel overdag radio willen maken?
Heb je wel eens een bestandje gedownload waarvan je niet weet hoe groot ‘ie is? De MB’s vliegen eraan & je weet niet wanneer het stopt. Ik denk hetzelfde over radio maken. Je weet niet hoe groot het kan worden. Nu beleef ik een geweldig avontuur in de nacht, maar uiteraard wil ik groeien. Die kans krijg ik op de zondagavond. Daar maak ik nu de avondshow; mijn droomslot! Daar dagelijks te horen zijn lijkt me het aller vetst.

Hoe hou jij je luisteraars wakker?
Door het volume van de microfoon harder te draaien dan de andere jocks! Nee, met unieke dingen. The Panic Battle vind ik een mooi voorbeeld uit de nacht. Als het ware laten wij de 538-luisteraar acteren in een bizarre paniek-situatie. (voorbeeld: je komt thuis na een drukke werkdag, maar dan staat er ineens een paard in je gang die de boel kort & klein schopt). Wij zorgen voor de geluidseffecten op de radio, terwijl een luisteraar, midden in de nacht iedereen wakker schreeuwt. Ze vinden het heerlijk! Zo houden we luisteraars wakker, met daarbij natuurlijk alle hits.

Ook in de nacht is concurrentie op de radio groot. Hoe maak jij het verschil?
Door lol te maken. Geen zware onderwerpen, maar lol. Ook de verrassing en herkenbaarheid in de programma’s van Sydney, Max en mij is belangrijk. Eigenlijk weet je bij ons nooit helemaal wat te verwachten als een track afloopt. Maar er komt altijd iets uit waar de luisteraar haar- of zichzelf in kan herkennen, of helemaal niet natuurlijk, ook lachen. Op deze manier proberen we echt onderdeel te worden van het leven van de nachtluisteraar. En dat lukt goed!

Wat is volgens jou de magie van nachtradio?
Dat er zo weinig commercials op 538 zijn ineens en dat je programma echt nodig voelt. Het is fijn om dat te voelen. Dat wij er voor kunnen zorgen dat iemand lekkerder de nacht doorkomt en even goed gelachen heeft. Daar doe je het echt voor. De intimiteit die je ’s nachts met je luisteraar hebt ga je overdag niet vinden, maar ik ga er wel naar op zoek. Zondagavond, 18:00, wees welkom!

De Nachtwacht Award 2019
De Nachtwacht Award is een radioprijs gericht op nachtprogramma’s tussen 0:00 en 6:00. Op Spreekbuis.nl/nachtwachtaward kan het publiek stemmen op haar favoriet. Dinsdag 29 januari wordt de winnaar bekend gemaakt.

De Nachtwacht Award wordt mede-mogelijk gemaakt door Spreekbuis.nl en Hilversum Marketing.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*