Angela Groothuizen en Loiza Lamers lanceren BNR-podcast “HIV: het hele verhaal”

Op 1 december 2022, Wereld Aids Dag, komt BNR met een nieuwe serie: Uitgedokterd. In het eerste seizoen ‘Uitgedokterd: HIV, de hemel kan wachten’, nemen Angela Groothuizen en Loiza Lamers de luisteraar mee door de wanhoop van de roerige jaren ‘80, de politieke spelletjes en de strijd van long term survivors naar de zo gehoopte doorbraak. Een internationaal onderzoek geleid door een Nederlandse heeft inmiddels 4 mensen van HIV kunnen genezen!

Voor het eerst is er een podcast die het hele HIV-verhaal vertelt, verder dan Freddy Mercury, René Klijn of de ‘hand’ van prinses Diana. De machteloosheid van artsen, de baanbrekende ontdekkingen van wetenschappers en het verhaal van long-term survivors, ten dode opgeschreven en toch, nog steeds springlevend. Een verhaal over het lugubere robijnen jubileum van HIV in Nederland. 40 jaar na de eerste besmetting is er nu de hoop dat we met wetenschap, politiek en de community samen, tot nul nieuwe besmettingen kunnen komen. 

Loiza: “Ik sta voor gelijke behandeling, altijd, overal en voor iedereen. Hoewel dat in Nederland vrij goed geregeld is, is ook hier nog werk aan de winkel om stigma’s rondom HIV te verminderen en voor het verstrekken van PREP.” 

‘Uitgedokterd: HIV’ is een redactioneel onafhankelijke podcast, gemaakt door BNR. 

Dit eerste seizoen is mogelijk gemaakt door Viiv Healthcare. De sponsor had geen enkele invloed op de sprekers of de inhoud van de podcast. 

Loiza en Angela zijn al jaren betrokken bij het AIDSfonds als ambassadeurs en hebben vanuit die rol veel contact met de HIV-community.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*