Angela de Jong: ‘Ik hoop dat Slob weet wat hij doet als hij zijn handtekening zet’

Na verklaringen van geen bezwaar van de NPO en positief advies van de Raad voor Cultuur en Commissariaat voor de Media zullen Omroep Zwart en Ongehoord Nederland vrijwel zeker in het publieke bestel komen. AD-mediacolumniste Angela de Jong gelooft niet in de toegevoegde waarde van de omroep en hoopt dat Minister Slob alsnog geen akkoord geeft. Dat meldt zij in haar column.

‘Wie een voorproefje wil van hoe het er voortaan aan toe gaat op het Mediapark, binnenskamers maar ook buitenskamers, hoeft alleen maar naar De Vooravond van donderdag te kijken. Daar zat de nieuwe voorman van Omroep Zwart, Gianni Grot. Akwasi is uit pr-motief voorlopig naar de achtergrond gemoffeld, maar ik twijfel er niet aan dat hij weer de spotlights pakt zodra de licentie binnen is’.

Ook voor omroep ON heeft ze geen hoge pet. Ze noemt de omroep het rariteitenkabinetje van Arnold Karskens. ‘Ik vind hem minstens zo eng en weerzinwekkend als Akwasi. Maar wat belangrijker is: het lukt tot nu toe geen van die twee clubjes om mij er ook maar een millimeter van te overtuigen dat ze iets gaan toevoegen aan het tv-aanbod’. 

De Jong: ‘Daar gaat dus straks ons belastinggeld heen. Ik hoop dat Arie Slob weet wat hij doet als hij zijn handtekening zet’.

16 Comments

 1. Zeg, meisje, blijf jij ff lekker voor die TV zitten, en je verder nergens mee bemoeien!
  U is een “omhoog gevallen” AD sterretje.

 2. Angela ziet dat heel scherp. Zo’n Arnold Karstens “omhoog gevallen” oorlogscorrespondent.
  Gefrustreerde man. Ik houd m’n hart vast.

  • Arnold, een gefrustreerde man, zal wellicht zo zijn, maar hoe komt dat?
   Als Arnold zijn (politieke) mening geeft wordt hij meestal in de rede gevallen door de bekende “experts” van de PO, dat wordt hij zat, dus dan…eigen omroep!
   ON is ontstaan uit de onvrede met het huidige PO beleid, zo simpel is het Juul.

   • Oh, daar wil ik ook wel iets over schrijven. Vindt ik ook belachelijk dat zo’n meneer met zo’n geschiedenis wellicht zendtijd krijgt ! Uiteindelijk hangt het van Slob of z’n opvolger af.
    OK Michel?

    Arnold Karstens zit-zat mij “hoger” in de negative zin. Ondank het voorspelbare “bashen” van de Omroep door sommige reaguurders hier.

  • Door nog meer fragmentatie (en vooral extremere omroepverenigingen) zal er nog meer macht naar de NPO gaan. Allemaal ten koste van goede omroepen waar het pluriforme bestel voor bedoeld is, zoals EO en VPRO.

   Aan de andere kant: Een groot deel van de omroepverenigingen heeft door die -door politiek doorgepushte- fusies al geen smoel meer eigenlijk blaast het bestel zich in feite op en krijgen we een kleurloos bbc-model. Ook in deze situatie zal de NPO gaan regeren.

 3. Helemaal eens met Angela. Deze 2 omroepen voegen beide helemaal niets toe. Zorgen juist alleen maar voor meer verdeeldheid in het land.

 4. “De Jong: ‘En daar gaat dus straks ons belastinggeld heen”. Laten we met allerlei splintergroepjes de verzuiling weer opzetten.

  Wat een slecht idee.

 5. Het was te verwachten dat Juul Ongehoord Nederland en Arnold Karskens zou gaan afkraken. Juul kan zich beter eens afvragen waarom Ongehoord Nederland eigenlijk opgericht is? Dat komt omdat Omroep WNL was opgericht om een rechts tegengeluid op de NPO te brengen. Wie het interview van Rick Nieman vlak voor de verkiezingen met Geert Wilders heeft gezien weet dat daar niets van terecht is gekomen. Omroep WNL is net zo kleurloos als de andere omroepen. Een D66 presentator die fan is van Joe Biden en Geert Wilders op een vijandige manier interviewde. En dat moet dan een rechtse omroep voorstellen?

  Omroep WNL is eigenlijk een CDA/VVD omroep. Alleen maar faken dat je rechts bent als het je zo uitkomt. Angela de Jong kan beter eens in een column Omroep WNL tot de grond toe afbranden en afvragen wat de toegevoegde waarde van deze omroep is? Aan de andere kant, waarom zou ik Angela de Jong serieus nemen. Het Algemeen Dagblad is een linkse krant en het was wel te verwachten dat zij Ongehoord Nederland zou gaan afkraken.

  Als Omroep WNL eens een thuiszender van Geert Wilders of andere rechtse politici was en niet als het er op aankomt met de mainstream opvattingen(Voor massa immigratie, genderneutraliteit, wegmoffelen van woorden als fijne kerst en Pasen voor fijne feestdagen enzovoort)meegaat dan was Ongehoord Nederland niet nodig geweest.

 6. Beide organisaties zie ik geen breed platform bedienen. Wat kunnen ze toevoegen via lineaire zenders, van wat ze nu al op platformen als YouTube (gaan) bieden? Ik zie het oude zuilensysteem liever afgebouwd worden naar één publieke omroep. Eerst dwingen we veel grotere stromingen te fuseren om vervolgens splintergroeperingen toe te laten? Dat is toch geen visie vanuit de politiek?

 7. Ik zie het liefst alle bestaande omroepen weer als apart gaan opereren. Dus alle fusies uit elkaar en weer echt de omroepen zijn die ze waren. WNL en PowNed (misschien zelfs AVRO en of TROS ook) dwingen de rechtse kant te bedienen met programma’s, gezichten en andere diensten en medewerkers. Zodat er een betere links/rechts verdeling komt binnen de publieke omroep. Het mooiste zou zijn zelfs met Veronica terug in het bestel. Duidelijke eigen programma’s, eigen plekken op een zender en misschien zelfs avonden. Met sommige programma’s, projecten, overhead en gebouwen blijven samenwerken maar wel elk met een eigen apart gezicht en geluid.

  Deze 2 nieuwe omroepen gaan in dat opzicht niets nieuws brengen als de bestaande omroepen gewoon echt doen waar ze voor stonden.

  Een andere optie is het systeem van aparte omroepen helemaal los te laten en te gaan voor het VRT model. De omroepen mogen als (vereniging) ze willen blijven bestaan maar moeten dan op eigen kracht verder en andere kanalen en manieren vinden om het publiek te bereiken.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*