Amerikaanse radiosector beleeft moeilijk jaar en vooruitzichten zien er niet goed uit door veranderd mediagebruik

2023 blijkt een uitdagend jaar te zijn voor de Amerikaanse radio-industrie, met aanhoudende tegenslagen en een dalende advertentiemarkt. De toonaangevende spelers in de sector, zoals iHeartMedia, Audacy en Cumulus Media, hebben allemaal te maken gehad met aanzienlijke financiële uitdagingen.

iHeartMedia, bekend om zijn invloed in de radio- en mediawereld, zag zijn aandelenkoers in 2023 met meer dan 60% dalen​​. Audacy, voorheen bekend als AUD, werd van de New York Stock Exchange (NYSE) verwijderd vanwege een “abnormaal lage verkoopprijs”. Dit volgde op meerdere teleurstellende inkomstenrapporten en een reorganisatiebespreking met schuldeisers​​. Cumulus Media rapporteerde een totale netto-inkomsten van $207,4 miljoen in het derde kwartaal van 2023, wat een daling van 11% ten opzichte van het voorgaande jaar betekent. Hun omzet uit digitale media steeg echter met 7% naar $37,2 miljoen, wat wijst op een verschuiving in de focus van het bedrijf​​​​.

De algehele reclame-inkomsten voor radiostations in de Verenigde Staten worden verwacht flink te dalen dit jaar. Dit suggereert dat er een voortdurende verschuiving in de advertentiemarkt van traditionele radio naar streaming audio en podcastingalternatieven gaande. Hoewel er enige groei is in digitale en off-air segmenten, lijkt de algemene trend in de radio-industrie neerwaarts te zijn, wat wijst op structurele uitdagingen en een veranderend mediagebruik onder consumenten.

1 Comment

  1. gaat hier ook gebeuren. we hebben bijna alleen maar gouwe ouwe zenders of veilige q music / sky zenders. het publiek sterft vanzelf uit

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*