Akkoord bereikt over cao RTL Nieuws

De NVJ heeft een onderhandelingsakkoord bereikt over de cao voor RTL Nieuws 2021-2022. Leden kunnen tot en met 15 februari hierop reageren. 

Het resultaat van de cao-onderhandelingen werd afgelopen vrijdag bereikt na “een uitvoerig en constructief overleg”, aldus Wais Shirbaz, secretaris Omroepzaken bij de NVJ. Het onderhandelingsakkoord is voorgelegd aan de leden, die tot en met dinsdag 15 februari kunnen laten weten of ze akkoord gaan. Het NVJ-advies is positief.

Het onderhandelingsresultaat houdt in:

  • Een cao voor twee jaar die met terugwerkende kracht per 1 januari 2021 ingaat en loopt tot en met 31 december 2022.
  • Een structurele loonsverhoging van 2,25 procent per 1 januari 2021.
  • Een structurele loonsverhoging van 2,3 procent per 1 januari 2022.
  • Een een extra structurele verhoging van 0,2 procent per 1 januari 2022 mits RTL haar target behaalt.   
  • De cao blijft in zijn geheel ongewijzigd. De partijen hebben de uitdrukkelijk intentie uitgesproken in overleg te gaan met elkaar over de modernisering van de cao vóór de komende cao-periode en zullen daarbij gebruikmaken van directe input van medewerkers.

Shirbaz: “Dit akkoord is tot stand gekomen op basis van een zorgvuldige afweging en voorafgaande overleggen met een groep betrokken NVJ-leden. Bij deze afweging is onder andere rekening gehouden met de onzekerheden waar RTL op dit moment mee te maken heeft, zoals de situatie bij The Voice, de aankondiging van een diepgaand onderzoek door de ACM naar de fusie met Talpa, daling van de kijkcijfers bij lineaire televisie en de recentelijk afgesloten cao-akkoorden in de mediasector.”   

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*