Ahmet Polat nieuwe hoofdredacteur HUMAN

Vanaf 1 mei wordt fotograaf Ahmet Polat de nieuwe hoofdredacteur van omroep HUMAN. Met de komst van Polat wordt de hoofdredactie van de groeiende publieke omroep verder versterkt. De hoofdredactie bestaat nu uit Willemien van Aalst en Marc Josten, waarbij Van Aalst ook de functie van directeur bekleedt.

Ahmet Polat (1978) staat bekend om zijn diep menselijke kijk op de wereld, zijn vermogen om nieuwe verhalen te vinden en te creëren met oog voor alle lagen van de samenleving. Zijn loopbaan staat in het teken van het vertalen van de weerbarstige werkelijkheid in diverse media en in de wereld van onderwijs en educatie.

Momenteel is Polat creatief directeur van Stichting Amsterdam 750, die de viering van de verjaardag van de hoofdstad organiseert, werkt hij als curator voor onder andere Foam Fotografiemuseum en in het discussieprogramma Buitenhof is hij een terugkerende gast als duidend fotograaf. In 2022 maakte hij als regisseur zijn debuut met de documentaire Ik ben een Bastaard (NTR). Polat heeft lesgegeven aan de Bilgi University en Koç University in Istanbul en in Nederland bij KABK, HKU en ArtEZ. Daarnaast bekleedt hij meerdere bestuurs- en adviesfuncties binnen de culturele sector en het onderwijs.

Ahmet Polat: “De waardes in mijn werk kan ik één op één naast de doelstellingen van HUMAN leggen. Er zijn zoveel uitdagingen op dit moment in de samenleving. En er zijn zoveel partijen die tegenover elkaar staan, mensen die zich niet gezien en alleen voelen. Ik denk dat media een enorme rol spelen in het betrekken van mensen. Het is evident dat HUMAN daar al decennia mee bezig is. Ik zie het als een gezamenlijke opdracht. Daarom is HUMAN voor mij de perfecte plek.”

Willemien van Aalst, directeur/hoofdredacteur HUMAN: “Met de komst van het veelzijdige talent dat Ahmet is, bouwt HUMAN verder aan een omroep met een missie. Met onze impactvolle programmering op het gebied van onderwijs en educatie tot journalistiek, van levensbeschouwing tot documentaire, van cultuur tot human interest werken we aan een (meer) humane samenleving. In Ahmet herkennen wij de grote bevlogenheid om maatschappelijk relevante programma’s te maken waarbij de menselijke maat nooit uit het oog wordt verloren. Wij verheugen ons zeer op de samenwerking met Ahmet.”

1 Comment

  1. >>”Het mogelijk maken van nieuwe verhalen en nieuwe perspectieven, dat is voor mij een soort hogere doelstelling”<< — woorden van de nieuwe hoofdredacteur op 4 apr.'23 in "Over HUMAN". Als humanosoof heb ik het alternatief voor het verdampte oude Grote Verhaal van de kerken te bieden: het nu op menswetenschap gebaseerde filosofische Nieuw Groot Verhaal. Onmisbare hulp bij de hachelijke transitie.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*