Advies tot regionalisering van AT5 zet kwaad bloed

Raad voor Cultuur en de Amsterdamse Kunstraad  hebben gisteren aan aan staatssecretaris Sander Dekker geadviseerd om de Amsterdamse stadszender AT5 moet een regionale omroep te maken die de hoofdstad en omstreken bedient. Paul van Gessel (AT5/ RTV NH) is zeer ontstemd over dit plotselinge advies. 

AT5 zou dan vooral het zuiden van Noord-Holland (een metropoolregio van totaal 37 gemeenten) moeten bedienen. RTV NH kan zich dan richten op de Noordzijde van de provincie.  Het lokale AT5 wordt gezien als sterker merk dan RTV NH, terwijl zij werken met een jaarbudget van slechts 2,4 miljoen euro. RTV NH werkt met een jaarbudget van ruim 16 miljoen.

Directeur Paul van Gessel van RTV NH en AT5 laat in De Telegraaf weten “vreselijk kwaad” te zijn op de Raad voor Cultuur en de Amsterdamse Kunstraad. Hij voelt zich overrompelt door het ongevraagde advies een dag voor het Kamerdebat. Tevens zijn er volgens hem onjuiste cijfers gebruikt. 

Van Gessel: “Een dag voor een belangrijk Kamerdebat over de reorganisatie van dertien regionale omroepen, waar we al een jaar intensief en zorgvuldig mee bezig zijn, wordt dit volstrekt nieuwe element over de schutting gegooid. We zijn niet geraadpleegd, anders had ik ze kunnen behoeden voor foutieve en gedateerde cijfers die in het advies staan. We zijn totaal overrompeld. Het is een gotspe dat ze het op deze manier aanpakken. Op de redacties is grote onrust ontstaan en wij mogen de scherven oprapen”.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*