Adam Curry komt met autobiografie ‘The Podfather’

In de nieuwe Curry & Van Inkel-podcast vertelt hij dat hij momenteel schrijft aan zijn memoires. Naast een fysiek boek wil hij de autobiografie ook als bookcast uitbrengen.

Curry werd geboren in de Verenigde Staten en verhuisde als acht maanden oude baby naar Oeganda. In 1967 keerde de familie Curry weer terug naar de VS. Op achtjarige leeftijd (in 1972) verhuisde hij met zijn familie naar Nes aan de Amstel. Curry kwam via de ziekenomroep, Radio Tulipa, van ziekenhuis Amstelland (voorheen Tulpziekenhuis) en piraat Radio Picasso in Amstelveen en de Amsterdamse radiopiraat Radio Decibel in 1984 terecht bij Veronica. Daar werd hij presentator van popprogramma Countdown en ging hij aan de slag met Jeroen van Inkel. Het programma Curry en van Inkel was vernieuwend voor het Nederlandse radiolandschap vanwege zijn brutaliteit en populaire duopresentatie. Het groeide in korte tijd uit tot een van de meest populaire radioprogramma’s ooit op de Nederlandse radio, met meer dan 700.000 luisteraars op de vrijdagavond.

In oktober 1987 vertrok hij naar de Verenigde Staten, waar hij presentator werd bij het muziekstation MTV. In 1999 keerde hij terug en ging hij weer diverse programma’s voor de Nederlandse tv en en radio maken. Na zijn deejay-jaren werd hij bekend als internet-entrepreneur. Hij wordt gezien als ontdekker van de podcast. In 2017 ontving hij een Marconi Award.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Podpraat #140 – The Podfather graaft zich autobio - Podpraat
  2. Podpraat #140 – The Podfather graaft zich autobio - Marco Raaphorst

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*