Ad Hik Orkest binnenkort bij VPRO’s Vrije Geluiden

Een mooie muziekavond bij de Media Werkplaats Hilversum in juni vorig jaar heeft geresulteerd in een tv-opname voor VPRO’s Vrije Geluiden. Jan Jaap Kassies, oud-medewerker van de in 2013 gesloten Omroepmuziekbibliotheek, vertelde toen over de omvangrijke collectie bladmuziek die talloze onbekende parels bevat die op ontdekking wachten.

In de kelders van het gebouw aan de Heuvellaan ligt vijf kilometer bladmuziek, vaak van grote namen, maar doorgaans slechts eenmalig uitgevoerd voor de radio en daarna opgeborgen en vergeten. Op www. muziekschatten.nl is een deel ervan te vinden, maar dat is niet meer dan het topje van de ijsberg.
Na een bezoek van Melchior Huurdeman van Vrije Geluiden ontstond het plan een aantal bijzondere vondsten in het tv-programma te presenteren. Mede door MWH’s Nanette Bakker en VPRO’s Nel Koopman kwam vervolgens de avond tot stand. Vele musici gaven zich aansluitend op om aan dit project mee te werken. Zeven van hen spelen mee in het ensemble (het Ad Hik Orkest) dat onlangs een hoorspelmuziek van Jurriaan Andriessen (1925-1996) heeft opgenomen: De prins die de hik had (1947; tekst Alexander Pola, verteller is Steven Joles).

Op zondag 17 mei a.s. zal het resultaat worden uitgezonden, d.w.z. een selectie uit het hoorspel (Ned. 1, 10.30 uur). Caecilia Andriessen, zus van Jurriaan vertelt een en ander over haar broer.

Meer over ‘Jurriaan Andriessen in Hilversum’ is hier te vinden. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*