Actie om RadioDoc op NPO Radio 1 te behouden

Een groep van 26 programmamakers heeft een petitie gestuurd aan het bestuur en directie van de NPO om het besluit te hierzien om documentaire Radio Doc met ingang van volgend jaar van NPO Radio 1 te halen en alleen nog als online podcast aan te bieden. Dat meldt Villamedia vandaag.

De ondertekenaars wijzen in hun brief op het feit dat Radio Doc het laatste documentaireprogramma van de publieke omroep is dat nog op live radio te beluisteren was. De tussen dertig- en veertigduizend luisteraars moeten volgens hen uitwijken naar het podcastformaat, waar elke uitzending ook al eerder te vinden was.

“De oogst van bijna zeventien jaar Radio Doc biedt een niet te onderschatten weerspiegeling van onze cultuur. In de wekelijkse afleveringen van Radio Doc kwamen de meest uiteenlopende onderwerpen aan bod, van onderzoeksjournalistieke tot historische thema’s, van hedendaagse ontwikkelingen tot egodocumenten. Het opheffen van Radio Doc op de lineaire radio betekent méer dan het einde van een programma; een zelfstandig genre verdwijnt van de zender”, aldus de ondertekenaars.

bron: Villamedia

8 Comments

  1. Ik doe niet mee aan de “terreur” van podkasts, ik wil gewoon naar de radio kunnen luisteren om Radio Doc te kunnen horen.
    Dus mijn steun hebben ze.

  2. RadioDoc mag prima op de radio, maar de podcast zelf is echt treurig. STER, nieuws, sport, onderbrekingen etc zitten er recht door heen. Alle docu’s uit het hele uur in één podcast gepropt. Vrij slordige en geen goede podcast ervaring dus..

    Vooral jammer van de mooie audiodocu’s waarvan natuurlijk ook een volledig ‘schone’ versie bestaan (diegene die afgedraaid wordt op de radio). Stel die gewoon beschikbaar in de podcast en giet die ook in een mooie radiovorm in dat uur op Radio 1, maar kopieer het uur niet één-op-één naar de podcast. Dat werkt niet.

  3. Podcast is nu het redmiddel geworden van omroepbazen die een lastig programma of de maker(s) ervan kwijt willen.
    Normaal gesproken kom je als omroep niet van je vaste medewerkers af. Allerhanden regels maken het moeilijk. Dus…….verdwijn maar naar een podcast-programma. Dat is toch niet voor de grote massa.

  4. Het ligt aan mij , ik weet maar,,,,,,,,,,wat ’n troosteloze hang naar bekend willen worden ,al is het desnoods via ’n potkast, poppenkast bedoel ik . Meestal op het niveau van ’n doodziekenomroep worden op ’n zolderkamer of weggestopt in ’n kelder hele slechte programmaatjes, volkomen nutte-en fantasieloos in elkaar geflanst. Wat ’n armoe !!!!!Die hele enkele niet te na gesproken, maar die wil ik liever op de gewone radio horen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*