A Strange Love Affair with Ego wint de Beeld en Geluid IDFA Award for Dutch Documentary 2015

De documentaire A Strange Love Affair with Ego van filmmaker Ester Gould heeft woensdagavond 25 november de Beeld en Geluid IDFA Award for Dutch Documentary 2015 gewonnen. Gould ontving uit handen van de juryvoorzitter een geldbedrag van € 7.500.

In het indringende en persoonlijke beeldessay verkent Gould de toenemende maatschappelijke obsessie met onszelf. Onder meer door de invloed van sociale media wordt de druk om een fantastisch geslaagd leven te leiden steeds groter, individuele ontplooiing lijkt het enige dat telt. De filmmaker volgt een aantal ogenschijnlijk succesvolle personen in het uitgaansleven en de kunstwereld, die in gesprekken of interviews reflecteren op het zelfvertrouwen dat ze tentoonspreiden tegenover de relatie met hun werkelijke “ik”.

In de samenwerking met IDFA zet Beeld en Geluid zijn documentairetraditie voort en stimuleert het Nederlandse makers door middel van het competitieprogramma, waaraan het instituut sinds 2014 zijn naam heeft verbonden. De winnende documentaire wordt, evenals de andere tien documentaires die meedongen naar de prijs, in het archief van Beeld en Geluid opgenomen.

Voor de Beeld en Geluid IDFA Award for Dutch Documentary 2015 waren elf documentaires van Nederlandse filmmakers geselecteerd.

Boudewijn de Groot – Come Closer– Suzanne Raes
A Boy’s Dream– Cinta Forger, Walther Grotenhuis
Eritrea Stars– John Appel
A Family Affair– Tom Fassaert
Garage 2.0– Catherine van Campen
Inside the Chinese Closet– Sophia Luvara
Jheronimus Bosch, Touched by the Devil– Pieter van Huystee
Mr. Hu and the Temple– Yan Ting Yuen
My Cancer– Meral Uslu
A Strange Love Affair with Ego– Ester Gould
The World According to Monsieur Khiar– Sjors Swierstra

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*