Chef Politieke Redactie Jinek (KRO-NCRV)

Logo KRO-NCRV

Full-Time

We zijn op zoek naar een

Chef Politieke Redactie

met een uitgebreid netwerk in Den Haag, strategische leidinggevende kwaliteiten en een sterke neus voor nieuws.

‘Jinek’ is een talkshow die dagelijks live wordt uitgezonden vanuit de Westergasfabriek in Amsterdam. Eva Jinek ontvangt iedere avond aan tafel actuele gasten met wie zij praat over belangrijke nieuwsgebeurtenissen, de politiek, media en de entertainmentwereld.

Wie wij zoeken

Wij zijn op zoek naar een Chef Politieke Redactie die volledig op de hoogte is van de binnen- en buitenlandse politiek en in staat is om een eigen draai te geven aan lopende nieuwsontwikkelingen.

Als Chef Redactie oriënteer je je op actuele onderwerpen binnen- en buitenlandse politiek en ben je creatief in het bedenken van gespreksonderwerpen en invalshoeken. Je bereidt politieke onderwerpen zelfstandig voor en werkt in teamverband met de politiek verslaggever. Je hebt daarvoor een uitgebreid netwerk in de politieke wereld.

Je hebt ruimschoots journalistieke ervaring, bij voorkeur bij een dagelijks nieuws- of actualiteitenprogramma en je hebt een feilloos journalistiek kompas en een frisse visie op het nieuws.

Je bent een collega zonder 9 tot 5 mentaliteit en je bent op je best onder druk van een dagelijks televisieprogramma. Je bent secuur, sociaal, vasthoudend en overtuigend.

Wat wij bieden
We bieden je in eerste instantie een baan voor 1 jaar, met een mogelijkheid tot verlenging. De functie is, conform de CAO voor het Omroeppersoneel ingedeeld in schaal H. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt min. € 3.043,28 en max. € 4.786,54 per maand bij 36 uur per week. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag en 6% eindejaarstoeslag, een tegemoetkoming in je reiskosten, ruim 5 weken vakantie bij een fulltime dienstverband, een macbook of lenovo laptop, een zeer gunstige pensioenregeling en ruimte om door te leren.

Meer informatie voor je solliciteert
Indien je inlichtingen wenst over deze functie, dan kun je contact opnemen met Henk van der Aa, Hoofdredacteur Journalistiek, via telefoonnummer 035-6713625.

Solliciteren?

We ontvangen jouw reactie graag uiterlijk 10 juni 2019 via onderstaand sollicitatieformulier.

Solliciteer nu