‘79% van mobiel verkeer is in 2020 video’

Ongeveer 79% van het mobiele dataverkeer in de wereld zal in 2022 video zijn, tegen 59% in 2017, meldt Cisco’s Visual Networking Index in haar wereldwijde mobiele dataverkeersvoorspelling 2017-2022.

“Omdat mobiele video-inhoud veel hogere bitsnelheden heeft dan andere typen mobiele inhoud, genereert mobiele video een groot deel van de groei van het mobiele verkeer tot 2022”, aldus het rapport.

Cisco schat dat mobiele video zal groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 55% tussen 2017 en 2022, hoger dan het algehele gemiddelde mobiele verkeer bij een CAGR van 46%.

Van de 77 exabytes per maand die naar verwachting tegen 2022 het mobiele netwerk zullen passeren, verwachten zij dat bijna 61 exabytes aan video zal zijn.

“Een gevolg van de groei van video in zowel vaste als mobiele contexten is de resulterende versnelling van het drukke uurverkeer in verhouding tot de gemiddelde verkeersgroei”, aldus het rapport.

“Videogedrag vindt meestal plaats tijdens avonduren en heeft een ‘prime time’, in tegenstelling tot algemeen webgebruik dat gedurende de dag plaatsvindt. Als gevolg hiervan betekent meer videogedrag meer verkeer tijdens de piekuren van de dag.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*