‘€40 miljoen compensatie NPO staat op de tocht’

De Telegraaf meldt dat de Den Haag toegezegde eenmalige compensatie van 40 miljoen euro op losse schroeven staat. Volgens diverse bronnen vindt Minister Slob (Media) het ingediende plan van aanpak niet goed genoeg.

Onenigheid zou er onder meer zijn over NPO Start Plus. Waar de politiek aanstuurt op het afschalen van deze Netflix-achtige betaaldienst, wil de NPO juist de extra miljoenen gebruiken om deze betaalde dienst te versterken.

Verschillende politieke partijen in de Tweede Kamer zien liever dat de NPO samen met RTL en Talpa meer investeert in het gezamenlijke videoplatform NLZIET.

De compensatie van 40 miljoen euro is bedoeld om de tegenvallende STER-inkomsten op te vangen. Dit bedrag zou alleen toegekend worden wanneer de NPO met een toekomstbestendig plan zou komen.

Minister Slob (Mediazaken) ontkent noch bevestigt het nieuws. NPO geeft aan dat er nog geen plan bij het Ministerie ligt. Er is wel regelmatig contact over de inhoud van het plan. Over twee weken al moet de Minister de Kamer informeren of de compensatie naar de NPO zal gaan. Ondertussen leven bij de publieke omroeporganisaties steeds grotere zorgen over het solistische optreden van de NPO-top.

Lees het hele artikel vandaag in De Telegraaf of De Gooi en Eemlander.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*