30 jaar terug: ‘De Wondere wereld van Chriet’

In 1985 werden in Nederland werd mobiele telefonie ook beschikbaar voor consumenten. Het duurde trouwens nog wel tot midden jaren ’90 voordat Nederlanders massaal aan de GSM ging. Tegenwoordig is de mobiele telefoon niet meer weg te denken maar dat was in 1985 wel anders. 

In de TROS ‘Wondere Wereld’-uitzending toonde de markante presentator Chriet Titulaer een mobiele telefoon voor op de fiets. Volgens Titulaer betrof het een prototype van de ‘PTT fietstelefoon’, dat werd opgeladen via de dynamo. Titulaer riep het tv-publiek op om zich in te schrijven om als proefpersoon de ‘telefoonfiets’ te testen. Uiteindelijk bleek het om een 1 april van de bebaarde zuiderling te gaan.

De vooruitstrevende presentator is reeds de 70 gepasseerd en geniet van zijn pensioen. Verschillende websites schrijven dat hij reeds enige tijd in een verzorgingstehuis zit. Niet bepaald het ‘Huis van de toekomst’, waar hij vroeger vol enthousiasme over sprak. 

 

1 Comment

  1. Prachtig dat deze video opgeslagen wordt voor ons nageslacht. De toekomstvisies uit het veleden., terwijl wij hun toekomst inmiddels kennen. Met humor van een man waarvan je geen humor verwachtte: Chriet Titulaer.

    In de film “A clockwork orange” van Stanley Kubrick (1971) staat ook zo’n mooi toekomstbeeld over audioapparatuur: de tubns en versterkers zouden alleen maar groter worden. Tegenwoordig weten we dat ‘klein’ ook een kwaliteit is.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*