27 jaar geleden: ‘Drooglegging NOS bedrijfskantines’

In de zomer van 1980 roept W.D. van Maurik (directeur van Stichting Bedrijfsgezondheid van de Omroep) op om de NOS-bedrijfskantines alcoholvrij te maken.

In een brief aan alle omroepbesturen geeft Van Maurik aan dat zijn plan een goede bijdrage zal zijn om de drankproblemen bij omroepen terug te dringen. “Dit probleem is de afgelopen jaren duidelijk toegenomen en daarom is het tijd geworden om de noodklok te luiden”, aldus Van Maurik. Volgens hem hadden de meeste aangemelde lichamelijke en gezondheidsproblemen te maken met drankmisbruik.

Niet alle omroepen waren gecharmeerd van deze oproep Van Maurik. Van der Elst (economisch-directeur TROS) meldde op 13 juni 1980 aan De Telegraaf dat zij niet bewust zijn van deze problemen. “Ik vraag mij af hoe een bedrijfsarts aan deze wetenschap komt. TROS-medewerkers worden niet door hem behandeld. In onze bedrijfskantines wordt geen sterke drank geschonken en tijdens de lunchpauzes is alleen bier en wijn verkrijgbaar”, aldus Van der Elst. Ook AVRO en NOS geven aan geen berichten van alcoholmisbruik te hebben ontvangen.

Bron: Telegraaf 1980

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*