1,6 miljoen kijkers voor haardvuur op SBS6

Tijdens eerste kerstdag zond SBS6 vier uur lang een knisperend haardvuurtje uit, onder begeleiding van muziek van Sky Radio. En dat sloeg aan. #Haardvuur was trending op Twitter en ruim 1,6 miljoen mensen keken minstens één minuut aaneengesloten naar de dansende vlammen.

Gemiddeld keken er 281.000 naar het haardvuur.

8 Comments

 1. Als dit de toekomst gaat worden van commerciële tv dan moet ome John nog veeeel meer van dit goedkopen formats kunnen verzinnen (en heeft hij geen last meer van dure presentatie en eigenwijze dj’s).

 2. Wie zijn de 1.6 miljoen zielepieten die op eerste Kerstdag hun TV aanzetten om dan vervolgens 4 uur naar ’n knappend houtvuur te kijken met voorgekauwde SKY-achtige sfeerloze muziek . Omroep MAX heeft in het verleden wel eens ’n treinreis van Leeuwarden naar bv. Amersfoort uitgezonden. ’n Camera vast zetten , op play drukken en op de plaats van bestemming op stop. Huppakee weer ’n goedkoop item gemaakt, terwijl de uurvergoeding van het Rijk nog steeds veel te hoog is. Maar , je zag ’n aardig landschap aan je voorbij gaan, alsof jezelf in de trein zat. Da’s 1000 X beter dan ’n open haard !!

  • Herman, een klein probleempje. Als je, zoals je schrijft, “de camera vastzet en op play drukt” zul je bij thuiskomst ontdekken dat je niks hebt opgenomen…

 3. Ik heb het idee dat het trending is, om de reden dat het uitzenden van een haardvuur, nieuw is. Misschien als ze de volgende jaren hetzelfde uitzenden, dat nog maar heel weinig mensen kijken. Dus, volgend jaar gewoon weer films of series uitzenden.

  • Tv als een haardvuur

   Een haardvuur op tv nieuw? Jan Dibbets is een conceptueel kunstenaar, in 1968 was ie 27 jaar, hij leeft en werkt nog steeds.

   [[ Jan Dibbets maakte ’TV as a Fireplace’ in opdracht van tv-galeriehouder Gerry Schum. Het werk, in 1968 gemaakt, werd een jaar later uitgezonden, in de laatste week van december. De eerste nacht werden de houtblokken aangestoken en in de daaropvolgende nachten zagen de kijkers hoe het vuur langzaam aanwakkerde, om vervolgens weer te doven totdat er alleen nog gloeiende kooltjes overbleven. Het werk van Dibbets maakt ons ervan bewust dat gedurende die tijd de TV het haardvuur als centrale plek in het huishouden had vervangen. Langer geleden zaten de gezinsleden voor de haard en amuseerden ze zich door elkaar verhalen te vertellen. Door beelden van vuur uit te zenden, voerde Dibbets de passief tv-kijkende gezinnen op de bank in de huiskamer terug naar het pretelevisietijdperk. ‘TV as a Fireplace’ werd weliswaar uitgezonden in kleur, maar omdat in de jaren ‘60 bijna niemand een kleurentelevisie bezat, zagen de meeste kijkers het werk in zwart-wit. Als het tegenwoordig tentoongesteld wordt, is het natuurlijk wel in kleur te zien. ]]

   Het kunstwerk op video is in het bezit van Het Stedelijk Museum in Amsterdam en was dacht ik t laatst lang te zien als achtergrond in de studio bij Zomergasten met kunstenaar Rob Scholten.

   En ja mensen neem een voorbeeld aan Jan Dibbets en ook aan John de Mol die naar verluid de hele avond naar zn gekopieerde haardvuur heeft gekeken, want hijs natuurlijk onderhand al die rotzooi op tv ook spuugzat. Ik ben dat al heel lang en luister liever naar muziek en naar de radio. Dat zouden meer mensen moeten doen.

   ‘I light the fire’

   Graham Nash

   DJ

   [ Sluit je pc aan op je stereo-geluidsinstallatie, heb je die niet, koop er dan een tweedehands op Marktplaats of nieuw voor weinig bij bolcom (met pick-upje!). Zorg dat je in huis een plek hebt waar je lekker met volume kan luisteren naar wat je maar wil zonder gehinderd te worden door je partner door wie je je ook niet meer laat dwingen om verplicht voor de gezelligheid ’s avonds mee te moeten kijken op de bank naar teluhvisie … Lukt dat niet, overweeg dan te scheiden van je vrouw, t is t waard voor de schamele, maar daardoor essentiële, existentiële laatste jaren die je nog hebt. ]

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*